Instagram, la xarxa social del moment

Per començar aquest post anem a fer un repàs cronològic per Instagram, la xarxa social del moment. Va néixer a l’octubre del 2010 com una eina, només per mòbil, per retocar i compartir fotografies, a tenir tant èxit que a l’abril del 2012 Facebook la va comprar per 1.000 milions de dòlars. El novembre del 2012 es van llançar els perfils web, al juny del 2013 s’introdueix l’opció de publicar vídeos curts, al setembre del 2015 tenia més de 400 milions d’usuaris, i actualment amb més de 900 milions.

Gran part d’aquests usuaris són bastant joves, ja que és la xarxa social preferida pels adolescents, desbancant facebook i twitter, fins i tot Snapchat. Instagram és la plataforma que genera més engagement per part dels usuaris, i té una interacció fins a 60 vegades superior a facebook, ja que de moment no restringeix l’abast dels missatges.

 Si agafeu una foto i la poseu a facebook i també a instagram, podreu observar d’una forma molt clara com la segona la foto té molts més likes, molts més comentaris, en definitiva, moltíssima més interacció. Per tant és una bona plataforma per generar conversa amb els usuaris.

Cal destacar que els stories d’Instagram, un format que permet penjar fotografies amb efectes, vídeos, imatges, textos, música, etc, i que dura 24 hores, tenen un efecte encara més interactiu que les publicacions al perfil, el fet que tinguin aquesta curta durada, i també la dosis de “xafarderia” que tots portem a dins, fan que siguin una fórmula molt exitosa.

Actualment a Instagram hi ha perfils personals i comptes d’empresa, que permeten tenir accés a dades estadístiques per saber com és l’audiència, quines accions fa amb les nostres imatges, i quin és el contingut que té més abast. I també permeten treballar de forma més professional la xarxa per aconseguir objectius concrets.

Com que des del setembre del 2015 la interfície de Facebook Ads ja permet crear anuncis a Instagram, és necessari vincular els dos comptes. La segmentació dels anuncis es fa amb els mateixos criteris que a Facebook Ads (edat, sexe, ubicació, interessos, etc.). Un cop vinculats els anuncis es poden crear des de facebook, o també directament des d’Instagram.

En propers posts explicarem els millors usos d’Instagram per les marques!

Author: Marta Costa Montmany

Visc la vida amb passió, sentiment i sensibilitat, sóc mama d'un petit que ha capgirat el meu món, m'he dedicat sempre al marketing i a la comunicació, i des de l'aparació de les noves tecnologies m'he especialitzat en el món del Social Media i del web 3.0.

Leave a Reply