Instagram: la revelació de les imatges

social media instagram
social media instagram

En un dels nostres anteriors posts vam parlar de Pinterest, una xarxa social en la que les imatges tenen un protagonisme total, però vam explicar que no ha tingut gaire èxit fora dels Estats Units, doncs avui parlarem sobre Instagram, una altra eina social dedicada a la fotografia però que ha tingut un èxit aclaparador, i que al setembre de 2012 ja tenia més de 100 milions d’usuaris registrats.

Instagram és una aplicació a mig camí entre eina fotogràfica i xarxa social, permet fer fotos i retocar-les aplicant filtres creatius, afegint marcs de diferents tipus, efectes de color, blanc i negre, etc., de manera que semblen “fotos professionals”; a les fotos també s’hi poden posar comentaris i #hashtags per tal crear temes i facilitar-ne la busca.

Es poden seguir a altres usuaris i es poden tenir seguidors, es poden comentar les fotos compartides, participar en converses, i fer likes a les imatges que més agradin; tot això amb una immediatesa total, tal i com és habitual en gairebé totes les xarxes socials.

Es pot interconnectar Instagram amb facebook, de fet va aquest comprar l’eina per més de 500 milions de dòlars, també amb twitter i en definitiva amb gairebé totes les xarxes socials existents.

El disseny de la plataforma és molt semblant a les pàgines de facebook, hi ha una imatge de portada amb un mosaic dinàmic de fotos i les miniatures de les imatges. Es pot editar el perfil i posar-hi una foto, així com informació bàsica sobre la persona o empresa que té el compte.

Aquesta xarxa social va molt lligada a l’ús de tablets o smartphones, ja que la gràcia és fer fotos momentànies del que s’està veient o vivint, i això no és tan ràpid de fer amb un ordinador de sobretaula, és una mostra més de la tendència que marca que en un futur no gaire llunyà s’utilitzaran més els dispositius mòbils que els ordinadors de “tota la vida”.

Aquest post l’il·lustrarem amb una de les nostres imatges d’Instagram que mostra l’espai de treball fix de “Marketing per tu”, l’espai mòbil el portem sempre a sobre i ara a través d’Instagram serà més fàcil que mai mostrar-lo!

Instagram: imatges d'instants
Instagram: imatges d’instants
Author: Marta Costa Montmany

Visc la vida amb passió, sentiment i sensibilitat, sóc mama d'un petit que ha capgirat el meu món, m'he dedicat sempre al marketing i a la comunicació, i des de l'aparació de les noves tecnologies m'he especialitzat en el món del Social Media i del web 3.0.

Leave a Reply