I un club de clients?

Fa pocs dies vam dedicar un post a explicar perquè serveix oferir una targeta client, i avui volem parlar d’un tema que està molt relacionat: el club de clients, un dels programes de fidelització més complerts que existeixen ja que combina una sèrie d’elements per tal d’enfortir les relacions amb els clients i premiar la seva lleialtat al negoci.

El club de clients consisteix en crear una comunitat de clients prioritaris que tenen accés a una sèrie d’avantatges eclub de clientsxclusives per ells com poden ser regals, descomptes, serveis preferencials, informació extra sobre els productes i/o serveis, etc.

Amb la creació d’un club de clients es pot aconseguir un objectiu molt important: la fidelització d’aquests i també un flux de diàleg personalitzat i constant que aportarà dades i informació sobre el comerç o el negoci. Per tal que sigui eficient caldria que tingués característiques com creativitat, novetats i millores contínues, diferenciació a través del valor afegit, individualització per cada client, i premis pels millors clients.

Per tal de crear exitosament aquest club de clients cal tenir en compte una sèrie de premisses com l’anàlisi previ de les característiques comunes dels clients als quals es dirigirà, també la busca d’un nom que transmeti els valors del club i sigui fàcilment identificable.

bases de dades IIIA mesura que el club es vagi fent gran caldrà crear una bona base de dades de clients amb totes aquelles informacions que puguin ser rellevants per dur a terme amb èxit aquesta acció de fidelització; associat amb això també caldrà crear un calendari de contactes adequat als cicles de compra del client, i per tant la freqüència de comunicació que serà necessària i també les característiques que haurà de tenir.

Un punt important serà la definició dels premis, que hauran d’estar basats en arribar a un determinat volum de compres, o per repetir les compres durant un període de temps, i que a canvi podran ser materialitzats amb regals, descomptes, serveis preferents, participació en events especials, etc.

TARGETA CLIENTI per tal d’instrumentalitzar correctament aquest club de clients es pot fer a través de la targeta client com a eina bàsica, i també de publicacions, de regals i de descomptes, però la targeta serà l’eina protagonista alhora de englobar-los a tots i de donar-los una senyal visible de totes les avantatges que tindran.

caldrà com a eina bàsica la targeta client, i també determinades publicacions digitals com newsletters per informar de totes les avantatges, i en alguns casos vals o cupons per poder accedir a promocions i descomptes.

Finalment caldrà avaluar i analitzar constantment el funcionament d’aquest club per veure si compleix amb els objectius marcats, la informació que ens puguin aportar els mateixos clients serà transcendental per poder saber el seu nivell de satisfacció.

Author: Marta Costa Montmany

Visc la vida amb passió, sentiment i sensibilitat, sóc mama d'un petit que ha capgirat el meu món, m'he dedicat sempre al marketing i a la comunicació, i des de l'aparació de les noves tecnologies m'he especialitzat en el món del Social Media i del web 3.0.

Leave a Reply