I per vosaltres què és marketing?

Per nosaltres marketing és un procés sistemàtic que consisteix en marcar-se unes fites, analitzar situacions i variables relacionades entre sí, per poder prendre decisions estratègiques que ens portin a aconseguir els objectius marcats, utilitzant les eines del marketing mix: Producte, Preu, Promoció i Distribució.

De totes maneres trobareu moltíssimes definicions de marketing, i també nombroses indefinicions, ja que sovint no sé sap ben bé en què consisteix ni a on ubicar-ho, i moltes vegades es confonen eines finals com la publicitat amb el marketing.

En els cursos de marketing mix que fem intentem explicar en què consisteix i perquè serveix, despertar en els nostres alumnes interès per tot aquest món que a nosaltres ens apassiona, i també que en treguin les seves pròpies conclusions i definicions.

En aquest post ens agradaria compartir amb vosaltres algunes de les definicions que han fet els nostres alumnes del curs de tarda de mareting mix internacional:

Aquesta presentació amb diapositives necessita JavaScript.

Totes aquestes definicions són certes ja que són la forma de concebre el marketing i el que es pot aconseguir treballant aspectes com l’anàlisi DAFO, els objectius, la definició del públic objectiu, la segmentació, les estratègies, el producte, el preu, la distribució, i la promoció.

Per concloure aquest post hem de dir que la docència no ens decepciona, i amb cursos i alumnes com aquests cada dia tenim més ganes de continuar amb aquesta faceta!

 

Author: Marta Costa Montmany

Visc la vida amb passió, sentiment i sensibilitat, sóc mama d'un petit que ha capgirat el meu món, m'he dedicat sempre al marketing i a la comunicació, i des de l'aparació de les noves tecnologies m'he especialitzat en el món del Social Media i del web 3.0.

Leave a Reply