Foursquare, la xarxa social centrada en la geolocalització

Foursquare és una altra de les múltiples xarxes socials que existeixen en aquest moment, centrada en la geolocalització, és a dir en el lloc on es troben les persones i també els comerços localitzats geogràficament a partir d’un dispositiu mòbil; compta amb una comunitat de més de 40 milions de persones a tot el món.

el nou foursquareQuan un usuari fa servir aquesta xarxa social va marcant els llocs concrets a on és, això s’anomena fer un “check-in”, d’aquesta manera va guanyant punts per poder descobrir llocs nous i obté unes recompenses anomenades “badges”, i finalment “mayorships” és a dir alcaldies dels llocs en els que ha acumulat més punts perquè ha fet més “check-ins”, els quals es comptabilitzen diàriament entorn als 4,5 milions, i sembla ser que va “in crescendo”.

Foursquare es pot vincular a altres xarxes socials com facebook, twitter, instagram, etc.; en el cas d’aquesta última cada vegada que es penja una foto hi ha la possibilitat de marcar geogràficament el lloc on ha estat realitzada.

Quan és un usuari particular el que fa servir “foursquare” pot compartir amb totes les seves amistats els llocs a on va, i també els pot guardar, d’aquesta manera pot ser molt fàcil i ràpid localitzar a una persona en un moment concret i poder trobar-se.

A partir dels “check-ins” que va fent cada usuari, i també les seves amistats, foursquare envia recomanacions personalitzades i també ofertes segons les preferències que ha anat detectant el seu motor de busca, de manera que si algú està fent un viatge foursquare li pot fer arribar de forma personalitzada recomanacions locals segons els gustos i preferències que ha anat mostrant en la seva trajectòria a la xarxa social.

Si es tracta d’un negoci, d’una empresa o d’una marca, foursquare pot proporcionar eines per interactuar amb els seus clients o potencials, a través d’ofertes específiques o d’accions per poder captar la seva atenció. També cal tenir en compte que els consumidors fan check-ins als negocis locals per explicar als seus amics a on els hi agrada anar, també hi deixen comentaris i fotos, per tant de cara a un negoci és una bona forma de tenir un feedback i saber el que es diu i el que es pensa de la marca, productes o serveis.

Foursquare va ser va ser presentat per primera vegada l’any 2009, en el marc del festival South by Southwest Interactive a Austin, Texas (E.E.U.U.), i els seus fundadors són Dennis Crowley i Naveen Selvadurai i sembla ser que va desenvolupar aquest sistema a la taula d’una cuina de Nova York.

Author: Marta Costa Montmany

Visc la vida amb passió, sentiment i sensibilitat, sóc mama d'un petit que ha capgirat el meu món, m'he dedicat sempre al marketing i a la comunicació, i des de l'aparació de les noves tecnologies m'he especialitzat en el món del Social Media i del web 3.0.

Leave a Reply