Facebook Ads versus Google Adwords

En aquest bloc hem dedicat molts posts a parlar de Google Adwords, i a explicar com configurar les diferents possibilitats de campanyes de publicitat on-line, i creiem que avui pot ser interessant comparar aquest tipus d’anuncis amb els que també ofereix facebook, la xarxa social més coneguda de totes.

facebook ads versus google adsUna de les principals diferències que existeix és que un anunci a Google Adwords, almenys a la xarxa de Busca, l’usuari està fent una busca activa relacionada amb l’anunci que li apareix, per tant ja mostra un fort interès per la temàtica, en canvi els anuncis de facebook i també els de la xarxa display de Adwords apareixen a l’usuari quan està fent alguna altra activitat, per tant la predisposició dels dos usuaris variarà molt i mentre que el primer prestarà molta més atenció a l’anunci, en el segon cas pot costar més.

Una altra diferència es troba en els formats d’anuncis, ja que mentre que a Adwords hi ha un ventall més ampli de possibilitats, a facebook el format és més rígid, tant sols imatges i text, tot i que això està començant a canviar i estan introduint noves possibilitats.

facebook ads versus google ads IIEl sistema de pagament dels anuncis també és una altra diferència, ja que a facebook tan hi ha les possibilitats de CPC (Cost per Click) i CPM (Cost per Mil Impressions), mentre que a Adwords n’hi ha més, el límit a partir del qual es pot configurar un anunci és el mateix en els dos casos: Des d’1 euro al dia, de totes maneres el cost dels facebook Ads és menor que el cost per clic d’Adwords.

El tipus de segmentació que es pot fer alhora de configurar les dues campanyes també varia, ja que la de Adwords està molt centrada en les paraules clau, tot i que també hi intervenen moltes altres variables, la de facebook es pot instrumentalitzar a través de segmentació geogràfica, demogràfica, d’idioma, per interessos, categories, connexions, i audiències.

I pel que fa al tipus de campanya en general, a facebook hi ha la limitació de Marketplace i Premium Ads, mentre que a Google hi ha un  ventall molt més ampli de possibilitats.

FÀCIL DIFÍCILDes del nostre punt de vista i per un usuari que no estigui molt acostumat al món on-line, és més fàcil configurar un anunci a facebook que a Adwords, però el més important com sempre diem és que aquests anuncis formin part d’una estratègia que busqui aconseguir uns objectius concrets, tan sols així podrem fer un bon ús de qualsevol d’aquests dos sistemes de publicitat on-line.

Author: Marta Costa Montmany

Visc la vida amb passió, sentiment i sensibilitat, sóc mama d'un petit que ha capgirat el meu món, m'he dedicat sempre al marketing i a la comunicació, i des de l'aparació de les noves tecnologies m'he especialitzat en el món del Social Media i del web 3.0.

Leave a Reply