Estratègia SEO adaptada als mòbils

En aquesta sèrie de posts dedicats a SEO cal parlar també de l’estratègia SEO adaptada als mòbils, i tenir en compte que és imprescindible que la pàgina web sigui responsive i estigui completament adaptada a la navegació i ús a través de tablets o smartphones.

En l’auditoria SEO que es pot fer a través d’eines com SEOQuake (la que estem prenent com a referència en tots aquests posts), hi ha un apartat anomenat Mobile compliance dedicat a l’anàlisi del posicionament orgànic de la web adaptada als mòbils, tenint en compte que tenen unes limitacions concretes: temps i pantalla més petita.

En aquesta línia la web hauria d’estar preparada per aquesta navegació a través de mòbils, i a part d’adaptar-se perfectament a les pantalles més petites, el disseny de les pàgines hauria de tenir una estructura més senzilla per fer més fàcil la navegació, i una velocitat de càrrega molt més ràpida, no superior a 3 segons, per aquests motius Google valora molt positivament que les webs tinguin la versió AMP (Accelerated Mobile Pages) i així assegurar l’òptima visualització des de qualsevol dispositiu mòbil.

Un altre concepte a tenir en compte en aquest apartat és l’etiqueta Meta pel Viewport, que consisteix en definir l’alt, l’ample i l’escala de l’àrea usada pel navegador per mostrar correctament  el contingut a través de qualsevol mida de pantalla.

 L’etiqueta Meta Viewport va ser inicialment creada per Apple per definir diverses directrius sobre com l’Iphone ha de renderitzar (interpretar) un document web, però en aquests moments s’ha convertit en un estàndard per la majoria de dispositius mòbils i sistemes operatius.

El que està clar és que a dia d’avui no es pot concebre una bona estratègia SEO si no està també adaptada i pensada per tablets i smartphones, perquè ja des de 2016 hi ha més busques a través d’aquests dispositius que en PC’s, i com que Google vol sempre que l’usuari tingui la millor experiència de busca, cal posar-hi els mitjans perquè així sigui!

Author: Marta Costa Montmany

Visc la vida amb passió, sentiment i sensibilitat, sóc mama d'un petit que ha capgirat el meu món, m'he dedicat sempre al marketing i a la comunicació, i des de l'aparació de les noves tecnologies m'he especialitzat en el món del Social Media i del web 3.0.

Leave a Reply