Els comparadors de preus

MÓN I CAIXESEl procés de decisió de compra té diferents fases. Una de les més importants, sobretot a l’entorn en línia, és la comparació, especialment la de preus. Existeixen webs que es dediquen a tal efecte.

Algunes són les següents:

• Shopmania (www.shopmania.com)
• Twenga (www.twenga.com)
• Mercamania (www.mercamania.com)
• Ciao (www.ciao.com)
• Kelkoo (www.kelkoo.com)

Aquests webs aglutinen milers de productes de categories transversals. Els usuaris poden entrar en una categoria concreta i mirar tots els productes que hi ha. Els productes els conformen catàlegs de diferents webs. En cas que hi hagi productes que estiguin en diferents webs, hi ha una comparativa de preus. Les avantatges per part dels usuaris és que veu en un sol web un
catàleg molt ampli de productes, en determinats productes hi ha una comparativa de preus i en veu la fotografia. Si els interessa, poden clicar sobre el producte i són redirigits al web que en disposa.

Per regla general, els comparadors cobren un CPC (cost per clic) cada vegada que porten una visita a un web. El model més utilitzat és el CPC, tot i que en alguns casos estan disposats a anar a variable sobre vendes (però cada vegada menys).

El funcionament és molt similar que al dels marketplaces. Mitjançant un fitxer .xml fem arribar als comparadors de preus els productes que volem integrar-hi, amb la seva descripció, categorització, preu i fotografia. Per tal que es pugui fer una comparativa de preus amb d’altres productes és indispensable que també els fem arribar el codi EAN del nostre producte.

A final de cada mes els comparadors ens cobraran en funció del nombre de visites que ens hagin generat i el CPC pactat. Aquest depèn del sector i tipus de producte, oscil·lant en termes generals entre 0,08 € i 0,15 € per clic. Podem limitar el pressupost mensual i una vegada consumit els nostres productes deixaran de mostrar-se

 

Author: Marta Costa Montmany

Visc la vida amb passió, sentiment i sensibilitat, sóc mama d'un petit que ha capgirat el meu món, m'he dedicat sempre al marketing i a la comunicació, i des de l'aparació de les noves tecnologies m'he especialitzat en el món del Social Media i del web 3.0.

Leave a Reply