Els atributs i els valors dels productes a Prestashop

Els atributs són la base de les variacions d’un producte: es poden crear variacions d’un producte si almenys canvia un dels seus atributs.

Els valors són com propietats d’un producte que poden canviar entre cada variació, encara que el nom del producte es mantingui: color, capacitat, mida, pes, etc. Es pot utilitzar qualsevol cosa que variï les versions d’un mateix producte excepte el preu.

La diferència entre una atribut i una característica depèn del propi producte. Alguns productes poden compartir la mateixa propietat, el primer és utilitzat per la construcció de variants de productes, i l’altre simplement serà una característica invariable.

Per exemple un client pot comprar una variació de l’iPod basada en els atributs (color, capacitat del disc, etc.), però no en les característiques, pes, mida, etc. De la mateixa manera una altra botiga pot tenir variacions de samarretes basades en els atributs (color, mida, gènere) però no en les característiques com el pes.

Anem a suposar que ja s’han establert totes les característiques i valors d’aquestes característiques.
valors i atributsA la pestanya “Característiques” del producte en el que s’està treballant, que és a l’esquerra, es mostra una taula, que llista totes les característiques de la botiga, no totes pertanyen a aquest producte: PrestaShop solament agafarà com a rellevants les característiques on estableixi realment un valor.

Es pot establir un valor de forma manual en el camp de la fila de característiques més extrem a la dreta, o es pot utilitzar un dels valors predefinits (que s’hauran definit durant la creació de la característica) en el cas que se n’hagi definit algun.
Si no hi cap valor disponible per una característica, la menció N/A apareix (abreviatura de “no disponible” o “no aplicable”), seguit per un botó “Afegir un valor predefinit”).

Si es tria utilitzar un valor personalitzat no s’ha d’oblidar establir-lo per cada idioma que la botiga admeti. Cal utilitzar la icona de la bandera per canviar l’idioma.

Si hi ha varis valors predefinits disponibles apareixerà una llista desplegable, simplement faci click en ella i seleccioni el valor correcte.

Un cop que hagi establert totes les característiques apropiades i rellevants guardi els canvis per veure’ls aplicats immediatament a la pàgina principal. Recordi: Si una característica no té cap valor establert a aquesta, no serà tinguda en compte per aquest producte i no serà visible a la botiga.

Els atributs són configurats sobre la base d’un producte, des de la pàgina “Productes” sota el menú “Catàleg”, però primer han d’estar registrats a la botiga on-line utilitzant la pàgina “Atributs i Valors” sota el menú “Catàleg”.

Es pot establir l’ordre dels atributs utilitzant les fletxes de la columna “Posició”. La columna “Accions” ofereix una icona d’Edició, una d’Eliminar i una de “+” en la que es pot fer click per veure els valors disponibles per aquest atribut. Des d’aquí es poden ordenar, editar i eliminar valors si és necessari.

Per afegir un tipus d’atribut o el que seria el mateix afegir un grup de possibles variacions (colors, capacitat, material, etc.) cal fer click sobre el botó “Afegir nou 
“atribut” i apareix una nova pàgina.

Cal omplir el formulari:

ATRIBUTS I VALORSNom: Descripció exacta de l’atribut.

Nom públic: El nom de l’atribut que es mostrarà al client a la pàgina del producte.

Tipus d’atribut: Permet escollir si la pàgina del producte ha de mostrar els valors d’aquest atribut amb una llista desplegable, una llista de botons de radio o un selector de color.

 

 

Cal guardar el nou atribut per tornar a la llista d’atributs, i si es fa click a “Afegir nou valor” ens apareixerà una altra pàgina.

Cal omplir el formulari:

ATRIBUTS I VALORS IIITipus d’atribut: De la llista desplegable cal seleccionar un dels atributs disponibles

Valor: Dóna un valor a l’atribut com per exemple: vermell

Si estem editant un atribut del tipus colors apareixeran més camps com textura, textura actual, etc.

Es poden afegir més valors pel mateix tipus d’atribut guardant els canvis en el botó “Guardar i afegir nou valor”.

La llista principal finalment presenta tots els atributs registrats. Cada un es pot editar o borrar amb els botons de la dreta de la taula, i també mostrar els seus valors amb la icona “+” que obre una subtaula.

Es pot establir l’ordre de presentació dels atributs al front-office fent click a els icones de les fletxes, o arrastrant i deixant cada fila posicionant el ratolí sobre la columna “posició”.

Un cop els atributs estan posicionats al seu lloc i els seus valors establerts es poden crear variacions o combinacions de cada producte a la pestanya “combinacions” des de la pàgina “productes” sota el menú “catàleg”.

Author: Marta Costa Montmany

Visc la vida amb passió, sentiment i sensibilitat, sóc mama d'un petit que ha capgirat el meu món, m'he dedicat sempre al marketing i a la comunicació, i des de l'aparació de les noves tecnologies m'he especialitzat en el món del Social Media i del web 3.0.

Leave a Reply