Dins de l’univers 2.0 hi trobem moltíssimes xarxes socials que han agafant unes característiques d’ús específiques i uns públics concrets, per això dins del nostres plantejament estratègic és important saber quins són els punts forts i els dèbils de cada una.
En aquest post explicarem els punts més forts i els més dèbils d’algunes de les principals xarxes socials en aquests moments: twitter, facebook, youtube i linkedin.
Començarem per facebook, una de les “xarxes socials per excel·lència”, tot i que en aquests moments hi comencem a haver veus que diuen que va perdent terreny… Però actualment encara és una de les primeres de totes les llistes; és una xarxa social òptima per captar persones a les que els hi agradi i estiguin interessades en saber coses sobre la teva marca, que vulguin opinar i compartir informacions, i també participar els concursos i promocions que es puguin fer des del facebook.
Facebook és una gran plataforma per donar a conèixer la teva marca i el teu negoci, i per explicar moltíssimes coses interessants sobre el teu sector, és important intentar postejar de manera que redirigim el tràfic cap a la nostra web, perquè allà és on hi ha tota la informació sobre la nostra empresa i el lloc des del que podem captar dades de clients i de clients potencials.
Twitter és una de les fonts d’informació per excel·lència, això sí tota concentrada en 140 caràcters, i ofereix oportunitats úniques per integrar la web i vincular als usuaris de forma viral, ja que podem fer tweets amb enllaços i sembla ser que tenen més èxit i viralitat si ho fem així, d’aquesta manera podem destacar sobre la majoria; el potencial de twitter és immens però és molt recomanable no fer excessiva autopromoció, ja que els seguidors es poden cansar fàcilment.
Una de les clau a twitter i en general a totes les xarxes socials és la d’intentar crear contingut, explicar coses del nostre que puguin ser d’interès per la nostra audiència, i no limitar-nos a posar fotos i frases únicament sobre la nostra marca.
Youtube és una de les més poderoses eines per fer “marca” a la xarxa, ja que és un lloc al que els usuaris hi van tant si busquen entreteniment, com informació, i el vídeo és una forma ràpida de connectar amb els seguidors i si els hi agrada d’aconseguir viralitat ja que reenviaran els vídeos a altres persones.
Si a part d’aconseguir aquesta viralitat també tenim com a objectiu augmentar el tràfic a la nostra web, es pot afegir un hipervincle a la descripció del vídeo, d’aquesta manera podem generar visibilitat per la nostra marca, ja que els vídeos es posicionen molt amunt en els buscadors.
Finalment Linkedin és una xarxa social enfocada als contactes professionals, per tant és molt efectiva per marques personals i per demostrar el que es fa professionalment, es recomana intentar posicionar-se com expert en algun sector i intervenir en els diferents grups temàtics que hi ha.
Com a empresa també és recomanable crear un perfil i intentar que els clients i els clients potencials et segueixin, si s’hi posen informacions vinculades a la web de l’empresa també podem intentar més visites i més tràfic, a part linkedin proporciona un posicionament molt alt en els cercadors.
Si teniu alguna cosa a afegir o a comentar sobre aquests xarxes socials o d’altres estarem encantats de llegir-vos!