El poder d’un like a facebook

likesEn un moment com l’actual, en el que facebook està reduint d’una forma bastant dràstica l’abast orgànic (els posts que es fan visibles als murs dels usuaris que segueixen les nostres pàgines sense haver de pagar) de les publicacions a la seva plataforma, un simple “like” té un poder molt gran, ja que quan un usuari fa “m’agrada” a algun post, aquest fet apareix al seu mur i per tant el poden veure els seus “amics”, i en cas que algun d’aquests faci el mateix, també el podran veure les seves amistats, i així successivament, amb que la viralitat del post serà immensa.

El problema és que com que facebook no ens mostra totes les publicacions de les pàgines que seguim, és complicat poder fer un “like” si no veiem la informació, i si no arribem a fer el “m’agrada” encara veurem menys publicacions d’aquella pàgina perquè facebook en reduirà encara més l’abast orgànic, per tant és un peix que es mossega la cua i que pot tenir una solució complicada.

Cal reconèixer que el sistema d’anuncis de facebook, del que ja hem parlat en algun altre post, és relativament senzill, i pagant per exemple 4 €, aquell post pot arribar a ser visible per unes 3.000 persones. Però en el cas de negocis petits, i per qüestions pressupostàries, és difícil pagar perquè els posts arribin com a mínim als seguidors de la pàgina.

Certament la solució no és fàcil, teòricament cal crear “contingut de qualitat”, la tècnica de “l’storytelling de la que també hem parlat en altres posts, per poder despertar l’interès de l’audiència i així aconseguir més visibilitat i més likes o interaccions.

like IIPerò de nou tornem a estar al “cap del carrer”, com podem aconseguir tot això si no ens arriben a veure? La resposta a la pregunta és complicada, però el que sí que està clar és que si un post agrada i algú li fa un like, aquest té un poder molt i molt gran!

Author: Marta Costa Montmany

Visc la vida amb passió, sentiment i sensibilitat, sóc mama d'un petit que ha capgirat el meu món, m'he dedicat sempre al marketing i a la comunicació, i des de l'aparació de les noves tecnologies m'he especialitzat en el món del Social Media i del web 3.0.

Leave a Reply