El catàleg de productes d’una botiga on-line!

BOTIGA ON-LINE VLa base principal d’una botiga on-line és el catàleg de productes i les categories de productes. Construir i actualitzar el catàleg és la principal manera de fer veure als clients que la botiga on-line està viva, aquí és la botiga es converteix en una realitat, la creació de continguts dóna valor a l’e-commerce.

Aquesta és la secció principal de la botiga on-line, per tant mereix una gran atenció. Afegir productes no solament significa afegir una imatge i un text i després validar el contingut, sinó que vol dir donar a conèixer el producte: el preu, el pes, la mida, les característiques, especificacions, detalls, marques, proveïdor i moltes altres coses.

No és recomanable començar a afegir productes al catàleg sense saber exactament el que es vol presentar al client, i per això es necessita planificar els productes i la forma com es mostraran. Això també significa que cal saber exactament com funciona, com està estructurat i com és el front office de la botiga on-line per tal d’omplir correctament tots els camps obligatoris.

Es pot accedir a la secció “Catàleg” obrint el menú amb el mateix nom, el qual enumeren
totes les pàgines relacionades amb els productes. Les pàgines d’aquest menú estan ordenades segons la importància en la gestió diària de la botiga, ja que segurament s’afegiran, s’editaran i s’eliminaran molt més sovint els productes que no pas afegir nous proveïdors o mapes d’imatges.

secció catàleg

Abans de començar a afegir productes cal haver definit la jerarquia de la botiga, és a dir les categories i les subcategories. Altres elements a tenir en compte són el fabricant, en aquest cas si és un producte propi cal registrar la pròpia marca a PrestaShop, i el proveïdor, també en el cas que sigui el mateix comerç caldrà crear el proveïdor a PrestaShop.

També cal tenir en compte que quantes més característiques dels productes posem com la descripció, les característiques, imatges i altres detalls, més ràpid serà la presa de decisions per part del client. Podem començar a afegir productes amb un mínim d’informació i posteriorment editar-la tantes vegades com calgui, però abans de començar amb la venda on-line calen aquests mínims d’informació comentats.

Author: Marta Costa Montmany

Visc la vida amb passió, sentiment i sensibilitat, sóc mama d'un petit que ha capgirat el meu món, m'he dedicat sempre al marketing i a la comunicació, i des de l'aparació de les noves tecnologies m'he especialitzat en el món del Social Media i del web 3.0.

Leave a Reply