Eines de Google per empreses

Hi ha moltíssimes eines de Google per empreses, però una d’especialment destacable és My Business, la qual permet posicionar el negoci sobre el mapa, és a dir geolocalitzar-lo, i que quan algú busca el nom de l’empresa aparegui a la part dreta del buscador la fitxa amb totes les dades, fotos i ressenyes.

La geolocalització és quelcom que ja està implantat en el nostre dia a dia, els mòbils ja la porten incorporada, i és imprescindible com a negoci aprofitar les eines existents per posicionar-se sobre el mapa, especialment en els casos de negocis i empreses físiques, com hotels, restaurants, establiments, etc.

Per fer-ho per primera vegada cal que Google verifiqui l’adreça del negoci, i després que se li hagi indicat, cal esperar a rebre una carta en la qual hi ha un codi de verificació que permet certificar que aquella adreça realment és la indicada.

Google ofereix estadístiques, i es podrà veure quantes vegades s’apareix en els resultats de cerca, això és imprescindible per poder millorar el posicionament orgànic o SEO de la pàgina web.

Google també dona l’opció als usuaris d’escriure ressenyes sobre el negoci, aquestes no es poden editar ni controlar, per això tenen tant pes, perquè és que realment els usuaris opinen sobre la seva experiència amb la marca, i per tant poden afectar positivament o negativament.

És recomanable potenciar-les, sempre i quan hi hagi la certesa que es fa tot el possible perquè els productes i serveis que s’ofereixen compleixin amb les expectatives dels clients, en definitiva són una forma de prescripció molt efectiva, perquè és una manera de saber de primera mà què pensa una persona d’aquell negoci.

Per acabar aquest post comentar que fins fa molt poc hi havia també les pàgines i perfils de Google +, però actualment ja han desaparegut, segons Google degut a un problema de seguretat, però en realitat com a xarxes socials no havien acabat de funcionar mai.

Author: Marta Costa Montmany

Visc la vida amb passió, sentiment i sensibilitat, sóc mama d'un petit que ha capgirat el meu món, m'he dedicat sempre al marketing i a la comunicació, i des de l'aparació de les noves tecnologies m'he especialitzat en el món del Social Media i del web 3.0.

Leave a Reply