2018 Delivered to Uvic

El passat 14 de març els alumnes del mòdul de polítiques de màrqueting del Campus Professional de la Uvic a Granollers van tenir una xerrada, a càrrec de Carles Mata, coordinador comercial de la zona del Vallès Oriental de l’empresa Lausan, dedicada a la venta de recanvis per a cotxes.

Carles Mata va començar explicant que l’empresa és del País Basc i compta amb sucursals arreu de tot Espanya, també els va  parlar de l’organització i funcionament empresarial, així com del nombre de treballadors i de la facturació anual de Lausan, per tal que els alumnes poguessin contextualitzar la marca i situar-la dins del mercat espanyol.

Després d’això els va explicar amb detall l’estratègia empresarial, basada en la diferenciació, cosa que els va permetre veure un cas real de venda basada en valor afegit, i així poder captar la gran diferència que hi ha en el cas d’estratègies empresarials basades en preu, ja que aquests dos conceptes els han treballat àmpliament al llarg del mòdul de polítiques de marketing.

Els va parlar també de totes les eines de marketing, publicitat i promoció que utilitza Lausan, remarcant les que més resultats els hi aporten, com les promocions en dates concretes, els ràpels de descompte, o els incentius basats en regals de viatges si els clients compren determinades quantitats de producte al llarg de l’any.

També els va explicar com funciona la P de distribució de l’empresa, és a dir quins intermediaris hi ha des de la producció fins que el producte arriba finalment al client. Va destacar la política d’immediatesa de l’empresa perquè les hores d’entrega dels productes siguin les mínimes possibles per poder donar el millor servei als seus clients.

Al final de la xerrada es va obrir un torn de preguntes que els alumnes van aprofitar molt bé per preguntar tots els dubtes que els hi van sorgir i també curiositats del funcionament empresarial de Lausan que tenien ganes de saber.

Aquesta presentació amb diapositives necessita JavaScript.