2023 Delivered to Ohana Espai Creatiu https://ohanaespaicreatiu.com/

Social Media Plan

Un altre projecte molt estimulant que hem fet aquest estiu ha estat un Social Media Plan per a la marca Ohana Espai Creatiu de Sant Hipòlit de Voltregà, un centre en el que per un cantó hi ha una botiga física i també online, on es venen teles de qualitat i material i complements de costura. I també és un centre en el que es fan cursos de costura, per adults i per infants, i també tallers monogràfics.

La marca tenia com a objectiu principal crear una una comunitat de seguidors fidels i connectats amb la marca, a través de l’aportació de valor, explicant com crear, i donant tips i consells sobre el món de la costura.

I a partir d’aquí, hem creat un social media plan, sempre tenint en compte que cal plantejar una estratègia ben definida i un enfocament ben organitzat, i seguint els següents passos:

1. Establir objectius clars:
Cal tenir clar els objectius específics per a les xarxes socials. Poden ser augmentar el reconeixement de la marca, generar leads, augmentar el trànsit al lloc web, millorar la interacció amb els clients, etc.

2. Conèixer l’audiència de la marca:
És important investigar i entendre el teu públic objectiu. Què els interessa? Quines són les seves necessitats i desitjos?, Etc., aquesta informació ajudarà a adaptar el contingut a les seves preferències i necessitats.

3. Seleccionar les plataformes adequades:
No totes les xarxes socials són iguals, ni són totes útils per a totes les marques. Cal escollir les plataformes que millor s’adaptin al target i als objectius plantejats. Per exemple Instagram és una gran eina per a negocis que vulguin arribar a un client final.

4. Investigar la competència:
És molt útil investigar què estan fent els competidors en xarxes socials. Això et pot donar idees sobre el que funciona i el que no, i també de com està funcionant el mercat en el que es treballa.

5. Crear un calendari de continguts:
Cal planificar quin tipus de contingut es compartirà a cada plataforma i en quines dates. És important inclou publicacions regulars, dates especials i esdeveniments rellevants per al sector de la marca.

6. Generar contingut de qualitat:
Amb tota aquesta informació caldrà crear contingut valuós, rellevant i atractiu per al públic. Pot ser en forma de publicacions, imatges, vídeos, històries, etc.

7. Emprar una varietat de contingut:
Es recomana diversificar el contingut. Combina publicacions promocionals amb contingut educatiu, entretingut i interactiu per mantenir l’audiència compromesa.

8. Planificar la interacció:
Es important establir com es respondran els comentaris, missatges i mencions. La interacció efectiva amb l’audiència és essencial per construir relacions i mostrar que es valoren les opinions.

9. Utilitzar eines de programació:
Utilitzar eines de programació de publicacions ajuda a mantenir una presència constant a les xarxes socials, fins i tot quan no es pugui estar en línia.

10. Mesurar i analitzar resultats:
Aquest és un punt molt important, cal utilitzar les mètriques de les xarxes socials per avaluar si s’estan aconseguint els objectius proposats. Cal mesurar la participació, l’abast, les conversions i altres KPI rellevants. I després caldrà ajustar l’estratègia en funció dels resultats.

11. Realitzar ajustaments i millores:
Prenent com a base les dades recopilades, caldrà realitzar canvis en l’estratègia per millorar-ne el rendiment. Això pot incloure canvis en el tipus de contingut, l’horari de publicació o fins i tot les plataformes utilitzades.

12. Mantenir-se actualitzat:
Les tendències en xarxes socials canvien constantment. Cal estar sempre al dia amb les novetats i ajustar el social media plan segons calgui per continuar sent rellevant.

Per finalitzar cal tenir sempre present que la consistència i l’autenticitat són clau a les xarxes socials. És important mantenir la veu i estil únics de cada marca, i busca sempre crear un valor real per a l’audiència.

Des d’aquí donem les gràcies a Ohana Espai Creatiu per a confiança, i esperem que el Social Media Plan que hem plantejat per a la marca li ajudi a aconseguir els objectius que es proposa!

Voleu que fem el Social Media Plan per a la vostra marca?