2019 Delivered to UVic

Ràdio i marketing digital a la UVic, els dos conceptes protagonistes de la jornada a la Universitat de Vic, que els alumnes de primer curs de Marketing i Publicitat del Campus Professional de la UGranollers, han passat aquest dimecres 6 de febrer.

Aquestes activitats s’enquadren dins de la Unitat Formativa de Marketing Operatiu, del mòdul de Polítiques de mk, i tenen com a objectiu conèixer les principals característiques de la ràdio com a mitjà de comunicació , i també saber els secrets de l’estratègia de mk i comunicació digital de la Universitat.

El matí ha començat amb una xerrada a l’estudi de ràdio a càrrec de Sergi Solà, Coordinador de Periodisme de la Facultat d’Empresa i Comunicació de la Uvic, per situar als alumnes i per saber com funciona la ràdio i què cal tenir en compte per comunicar-se a través d’aquest mitjà.

Després els alumnes per grups de treball tres o quatre, han gravat les seves pròpies falques publicitàries, cada grup ha tingut l’oportunitat d’assajar els textos i les músiques que prèviament havien preparat, i posar-se després al davant del micròfon per fer la seva locució publicitària.

Les falques radiofòniques són un aprenentatge situat dins de la P de comunicació, en la que els alumnes veuen amb detall totes les eines de les disposa una marca, tan offline com online, a per poder fer arribar el seu missatge al seu públic ideal.

A la segona part d’aquesta jornada, els estudiants han assistit a una xerrada en la que Mariona Castells i Carla Roca, de la Unitat de Màrqueting Digital de la Uvic, els han explicat com està concebuda l’estratègia de mk i comunicació de la UVic i especialment com s’utilitzen i quin paper juguen les eines de marketing digital.

Han destacat de manera especial el paper que juguen les xarxes socials en la comunicació de la marca, i tot el què es pot aconseguir amb una estratègia ben definida, però sobretot flexible i capaç d’adaptar-se i de reaccionar ràpidament davant dels canvis i de les novetats d’aquesta era digital.

Els alumnes, que tenen entre 18 i 20 anys, i estan fent aquesta formació dual, que compagina les classes teòriques amb pràctiques en empreses reals,  han gaudit i han après moltíssim en aquesta profitós matí a la Uvic, que ha acabat amb una petita visita guiada per conèixer millor la universitat.

Aquesta presentació amb diapositives necessita JavaScript.