2024 Delivered to Intac Vic

negoci a les xarxes socials
negoci a les xarxes socials

El passat 2 de maig vam finalitzar el curs online de 50 hores: “Promoció i negoci a les xarxes socials” organitzat per Intacvic. Durant aquest temps, hem après a treure el màxim partit d’una marca o negoci a les xarxes socials, tant des de la vessant estratègica com des de la pràctica i tècnica.

Què hem après?

✅ Desenvolupament d’estratègies efectives:

Hem après a planificar i executar estratègies que alineïn els objectius del negoci amb les oportunitats que ofereixen les xarxes socials. Això inclou identificar el nostre públic objectiu, entendre les seves necessitats i preferències, i establir objectius clars i mesurables. Hem treballat en la creació de calendaris editorials que ens ajuden a mantenir una presència constant i coherent, així com en l’anàlisi de la competència per identificar oportunitats i amenaces.

✅  Creació de contingut de qualitat:

Hem vist com generar contingut que no només atregui, sinó que també involucri i converteixi la nostra audiència en clients potencials. Hem explorat diferents formats de contingut, com ara imatges, vídeos, infografies i articles, i hem après a adaptar-los a les diferents plataformes socials. També hem après tècniques de storytelling per crear narratives que connectin emocionalment amb el nostre públic, així com a utilitzar elements visuals i text de manera efectiva per captivar l’atenció.

✅ Ús d’eines adequades:

Hem explorat diverses eines i plataformes que faciliten la gestió de les xarxes socials, ajudant-nos a optimitzar els nostres esforços i a mesurar els resultats. Hem après a utilitzar eines de programació de publicacions per mantenir una presència activa sense necessitat d’estar en línia constantment, així com eines d’anàlisi per monitoritzar el rendiment de les nostres publicacions i campanyes. També hem après a utilitzar eines de disseny gràfic per crear contingut visualment atractiu i eines de gestió de projectes per coordinar les nostres activitats amb l’equip.

✅ Interacció amb la comunitat:

Hem après la importància de construir i mantenir una relació sòlida amb la nostra audiència. Això inclou respondre als comentaris i missatges de manera oportuna, fomentar la participació a través de concursos i enquestes, i crear espais per a la conversa i l’intercanvi d’idees. També hem après a gestionar situacions de crisi i a respondre de manera adequada a les crítiques i comentaris negatius.

Vull donar les gràcies a cadascuna de les persones que han estat presents i han seguit amb atenció cada una de les classes online que hem fet, ja que aquest curs no només ens ha proporcionat coneixements valuosos, sinó que també ha estat una oportunitat per connectar-nos i aprendre junts com a comunitat. Gràcies per formar part d’aquesta experiència!