2018 Delivered to Isoveri Formació

El 19 de setembre vam començar a impartir classes del curs de disseny web amb WordPress al centre Isoveri Formació de Granollers. Es tracta d’un grup de reduït, que sense tenir coneixements previs, volen aprendre com crear pàgines web amb el CMS més conegut i versàtil del mercat: WordPress.

En aquest curs de 60 hores, vam començar situant als alumnes en el món d’internet i intentant explicar i clarificar conceptes com què és un servidor, un hosting, un domini, una url, una adreça IP, etc.

Les classes sempre consten d’una primera part teòrica en la que parlem de conceptes bàsics per poder crear una web, com l’estratègia que cal que embolcalli totes les accions de marketing que faci una marca, els conceptes de com ha de ser el disseny de les pàgines actualment, i els principis imprescindibles de WordPress.

I la segona part és pràctica, i mostrem als alumnes com crear una pàgina web des de zero, de manera que cada persona s’ha instal·lat el CMS WordPress en una plataforma de proves, i pot veure realment com construir la seva pròpia web.

Hem començat practicant conceptes bàsics, i treballant en el panell d’administració o backend de la web en la creació d’usuaris, la configuració general de la pàgina, la creació de pàgines, incloent la que fa de home, i també la que fa de bloc, i veient també com funcionen les entrades o posts que hi van a parar.

També estem mostrant com configurar el menú principal del site, i com treballar diferents temes, tant gratuïts com de pagament, per personalitzar la pàgina web, i que el frontend mostri la imatge corporativa desitjada, i que es transmetin els valors de la marca.

Al llarg del curs també veurem com instal·lar i configurar alguns dels principals plugins de WordPress, com el SEO by Yoast (per treballar el posicionament orgànics), el Contact Form (Per crear formularis de contacte), l’WPML (per fer la web multilingüe), el Visual Composer (per dissenyar les pàgines), etc.

L’objectiu és que al finalitzar el curs el dia 30 de novembre, els alumnes hagin creat la seva pròpia pàgina web, i sàpiguen com treballar amb aquest sistema tant versàtil i presonalitzable com és el WordPress.