Delivered to Ajuntament de Manlleu

Avui ha estat l’últim dia de classe del curs de comerç electrònic i botiga virtual que hem impartit a Manlleu. Hem tingut un nombre reduït d’alumnes, de manera que hem pogut personalitzar al màxim el temari i adaptar-lo a cada perfil.

Els objectius generals d’aquest curs de 30 hores eren presentar les diverses formes de comercialització electrònica existents, i també valorar la incidència que té el comerç electrònic i el marketing digital per a l’economia global i el desenvolupament empresarial.

Vam començar les classes d’aquest curs a principis de juliol, i al llarg de totes les sessions, que han tingut una part teòrica i una altra de pràctica, hem explicat les principals tipologies d’una empresa de comerç electrònic, i els fonaments de les estratègies digitals per crear la proposta de valor al voltant de la qual s’estructura el model de negoci d’aquesta empresa.

També hem parlat de la importància de dissenyar el pla de màrqueting associat al llançament comercial, tenir una estratègia, per poder avaluar l’evolució i la consecució dels objectius del comerç electrònic, i també mesurar el retorn de les accions de màrqueting digital i mitjans socials.

La part pràctica l’hem dedicat a la creació d’una botiga on-line amb wordpress, concretament amb un plugin anomenat WooCommerce, que permet crear un E-commerce de petites dimensions de forma fàcil i intuïtiva. De manera que hem pogut veure què cal configurar per poder vendre on-line.

També hem aprofitat per poder explicar i parlar del wordpress, un sistema CMS (Content Management System), que permet la creació i el disseny de pàgines web molt versàtils, i que són fàcilment administrables.

Una vegada més ha estat un plaer impartir classes i poder compartir coneixements i experiències amb els alumnes, esperem que tot el que hem vist els hi serveixi a nivell professional i que el curs hagi estat motivador a nivell personal.