2022 Delivered to Associació de Comerciants del Voltreganès

Aquest novembre hem impartit una càpsula de Reels i Tik Tok, per algunes comerciants del Voltreganès, interessades en aprendre el funcionament d’Instagram Reels i Tik Tok, per tal de poder-ne treure el màxim partit, i començar a preparar les seves campanyes de Nadal amb aquestes potents eines de vídeo màrqueting.

La càpsula formativa ha tingut una durada de 4 hores, ha estat presencial, i s’ha fet durant dos dijous al vespre a la Sala El Sac del Voltreganès. Aquesta formació s’ha fet de manera totalment pràctica, i a través de la demostració i dels exemples, s’ha explicat quines són les principals característiques d’aquest nou model comunicatiu basat en els vídeos vertical, curt i amb efectes.

S’ha explicat amb exemples el llenguatge i el to que es fan servir a Reels i Tik Tok, i també s’ha mostrat com crear aquest tipus de vídeos a través d’aquestes dues plataformes, i també d’altres apps com Canva, InShot, o CapCut.

Les bases del què hem explicat durant aquestes 4 hores són quines són les claus de l’èxit d’aquestes noves plataformes, quines característiques tenen els vídeos que es fan virals, com les marques en poden treure molt benefici per ser visibles i presents a la ment dels consumidors, i sobretot s’ha vist amb la pròpia pràctica com començar a fer vídeos utilitzant Tiktok i Reels.

Hem explicat pas a pas com fer servir els editors de vídeos que hi ha tant a Reels com a Tik Tok, i hem mostrar de forma pràctica totes les funcionalitats que tenen, com la música, el temporitzador, les velocitats, els efectes, la veu en off, la possibilitat de tant de gravar el vídeo al moment, com de pujar vídeos i fotos del mòbil per poder crear-ne un de nou, com guardar els vídeos com a borradors, etc.

També hem experimentat com crear vídeos utilitzant les plantilles de Reels i les de Tik Tok, com fer un vídeo “stop motion”, i sobretot com utilitzar les transicions per fer “màgia”!

Des d’aquí donem les gràcies a tots els comerços que van assistir al curs i que van mostrar tant d’interès i entusiasme per aprendre com funciona aquest nou món del vídeo màrqueting.