Creativitat

Creativitat

 

Creativitat
Creativitat

La creativitat és una característica fàcil de reconèixer i difícil de definir, o potser seria millor dir complicada de definir en una sola frase, ja que hi ha tantes definicions com gustos i colors, cada autor hi posa unes paraules diferents, potser fins i tot això és adequat a la mateix paraula oi?

 

Alguns exemples són els següents:

“la capacitat mental caracteritzada por la fluïdesa, la flexibilitat, l’originalitat, per la disposició a establir associacions llunyanes, pel fet de tenir sensibilitat davant els problemes i per la possibilitat de redefinir las qüestions” (Guilford)

“Procés de realització els resultats del qual són desconeguts, sent aquesta realització a la vegada valuosa i nova” (Murray)

“És la capacitat humana de produir resultats mentals de qualsevol tipus, essencialment nous i anteriorment desconeguts” (Dreudhal)

Quan estudiava Publicitat i Relacions Públiques a la Universitat Autònoma de Barcelona vaig tenir un professor que es deia Josep Maria Ricarte, un guru en el món de la publicitat, i una figura respectada tant pels professionals del sector, com per la immensa majoria dels seus alumnes, i una de les seves definició de creativitat és aquesta: “Crear és pensar. Pensar és conèixer, conèixer és saber. Perquè és evident que el coneixement s’ha de saber, per tenir criteri, per destriar, per escollir, per decidir. I, sobretot, no ho oblidin per favor, per a respondre. Per saber on estan les idees i per saber com es tenen les idees. En definitiva, per saber per què es tenen les idees”.

Des d’aquí creiem que la creativitat és una característica increïble de les persones, la nostra definició particular seria “la capacitat de veure allò que tothom veu igual d’una forma diferent”; una ment creativa és absolutament genial i és capaç de generar unes idees i d’enfocar les coses d’una forma completament nova.

El món del marketing i especialment de la publicitat sempre s’ha nodrit de ments creatives capaces de crear visions de la realitat quotidiana tant originals com aquest anunci que us deixem enllaçat, que és de fa uns anys, però continua destacant:

http://www.youtube.com/watch?v=sJr-fjkJLCY

 

 

 

 

Author: Marta Costa Montmany

Visc la vida amb passió, sentiment i sensibilitat, sóc mama d'un petit que ha capgirat el meu món, m'he dedicat sempre al marketing i a la comunicació, i des de l'aparació de les noves tecnologies m'he especialitzat en el món del Social Media i del web 3.0.

Leave a Reply