Com crear i gestionar les categories de productes amb WooCommerce?

Les categories en una botiga on-line permeten ordenar els productes de forma lògica i per conceptes, que és el que pròpiament és una categoria, quelcom que defineix a dins de quin grup conceptual es poden agrupar els productes. Aquesta és una decisió que cal prendre abans de configurar la web, caldrà haver pensat com es classificaran els productes que posem a la venda, sempre tenint en compte la facilitat de busca i de navegació per l’usuari.

Crear una categoria amb WooCommerce és molt senzill, cal anar l’apartat “Productes” del menú del plugin, i després a la pestanya “Categories”, en la que a la part esquerra ja ens apareix el mecanisme per afegir-la posant el nom, la URL amigable o slug, la jerarquia, una descripció i una foto. També es poden crear subcategories indicant quina és la categoria “pare”.

Aquesta presentació amb diapositives necessita JavaScript.

En cas que ja s’hagin afegit categories i subcategories a la botiga on-line, les podem visualitzar llistades a la part dreta de la secció. Per modificar-les cal clicar a editar, i aquí es podrien fer els canvis necessaris, i si les volem descartar les podem esborrar fàcilment.

Hi ha un apartat que és important tenir en compte, es tracta del “tipus de visualització”, ja que aquí podem definir com volem que es vegin les categories i subcategories dels productes, o també si no volem que siguin visibles i que tan sols apareguin els productes, aquesta decisió l’haurem de prendre nosaltres des d’un punt de vista estratègic i d’usabilitat web.

Un cop creades les categories i subcategories que definiran els grups dels nostres productes, podrem continuar configurant la botiga on-line, i en aquest cas afegint ja els productes amb la seva corresponent classificació.

Author: Marta Costa Montmany

Visc la vida amb passió, sentiment i sensibilitat, sóc mama d'un petit que ha capgirat el meu món, m'he dedicat sempre al marketing i a la comunicació, i des de l'aparació de les noves tecnologies m'he especialitzat en el món del Social Media i del web 3.0.

Leave a Reply