Continuem amb la campanya de Google Shopping

campanya de Google Shopping

Ara que ja tenim configurat el Google Merchant Center, podem continuar amb la campanya de Google Shopping, i caldrà crear-la a dins de Google Ads, definir el nom, definir els anuncis, el pressupost que invertirem, i abans d’activar-la podrem escollir quins són els productes a promocionar, segons el feed que hàgim importat a Google Merchant Center. Com a opció, l’eina també ens dóna la possibilitat de configurar anuncis de display per a aquesta campanya.

Un cop la campanya estigui activa i en funcionament, veurem les impressions, clics i vendes que hi ha, i aquest serà el moment d’analitzar el què passa i veure com podem optimitzar al màxim aquesta campanya, com que aquesta part consisteix en decidir, anem a apuntar algunes recomanacions que poden ajudar a fer-ho:

  • Inclou paraules clau negatives. Exclou totes aquelles paraules que siguin totalment irrellevants per al teu producte i que puguin alterar la inversió. De la mateixa manera, tamb´r hem d’estar pendents dels termes de cerca pels que ens troben.
  • Oferta més alta en els termes de cerca d’alta conversió. Podem crear un clon idèntic a la nostra campanya de Google Shopping existent amb una prioritat mitjana. Així, poder treballar les millors paraules a la campanya principal i excloure aquests termes a la campanya de prioritat mitjana. Establim, per tant, les nostres ofertes més altes a la nostra campanya mitjana perquè les nostres millors paraules clau obtinguin la major exposició a Google.
  • Utilitzeu l’orientació basada en la ubicació. Si els nostres productes es venen bé en ubicacions geogràfiques específiques, potser ens convindrà augmentar les ofertes a les àrees d’alta conversió i reduir les ofertes a les ubicacions amb baixes conversions.
  • Programa els anuncis de manera adequada. La majoria de les vendes de comerç electrònic es produeixen durant l’horari comercial habitual. I si ens fixem en les dades de la transacció per a la nostra botiga, detectarem com la majoria de la gent poques vegades compren més tard de les 22:00.
  • Ajusteu l’oferta segons el tipus de dispositiu. A la majoria de les botigues de comerç electrònic, als clients els agrada navegar des dels seus mòbils, però fan les compres des de la comoditat d’un PC o tauleta. Hem d’analitzar quin dispositiu ens aporta més vendes per tal d’ajustar la nostra licitació.
  • Utilitza la funció de ROAS objectiu de Google per posar les campanyes en pilot automàtic. Quan Google tingui prou dades de conversió de les teves campanyes, literalment podràs posar en pilot automàtic les teves campanyes publicitàries de millor rendiment. Aquesta funció s’anomena ROAS objectiu i permet que Google es faci càrrec de totes les ofertes a la nostra campanya per aconseguir el retorn de la inversió publicitària desitjat.

Esperem que aquesta sèrie de posts dedicats a la creació de campanyes de Google Shopping us siguin útils i us ajudin a crear les vostres pròpies campanyes!

Author: Marta Costa Montmany

Visc la vida amb passió, sentiment i sensibilitat, sóc mama d'un petit que ha capgirat el meu món, m'he dedicat sempre al marketing i a la comunicació, i des de l'aparació de les noves tecnologies m'he especialitzat en el món del Social Media i del web 3.0.

Leave a Reply