Com construïm una comunitat entorn a la nostra marca?

Un dels grans reptes del marketing digital és la construcció d’una comunitat, un grup de persones interessades i afins a la nostra marca, per fer això cal despertar un sentiment i buscar un diàleg, mai un monòleg.

Les eines de marketing online permeten crear i fer créixer comunitats, buscant cada dia la interacció, però també la podem treballar offline amb els esdeveniment, conferències o trobades que tinguem amb els nostres clients i potencials.

Quan publiquem contingut i fem actualitzacions a les plataformes digitals corporatives, busquem augmentar la qualitat i la quantitat de la comunitat d’usuaris de la marca. Per fer-ho cal fomentar i mantenir la participació dels membres de la comunitat, buscar la seva confiança. Cal que siguem proactius i que portem la iniciativa. També caldrà promoure actes, productes i serveis als clients combinant tècniques de màrqueting i de conversió amb la comunitat.

A vegades ens podem trobar amb conflictes i situacions de crisi que caldrà saber resoldre, intentant donar les explicacions oportunes, i acabant de resoldre la situació per la vida privada sempre que sigui possible.

Fomentar aquesta participació entre els usuaris es fa en base als següents principis:

  • Interessos comuns com a base de la participació
  • Quantitat vs Qualitat
  • Concretar la personalitat de la marca
  • Moderació com a control, no com a censura
  • Reforç de la participació entre els membres (inclusivitat)
  • Generació de continguts fàcilment compartibles (viralitat)

Per acabar aquest post ens agradaria explicar que tot i no ser una tasca fàcil, si aconseguim construir una comunitat entorn a la nostra marca, i “clavar-la una fletxa” al cor, és a dir aconseguir una corrent de sentiment positiu cap a nosaltres, haurem aconseguit una connexió que es pot traduir fàcilment en resultats de negoci, i finalment en vendes!

 

Author: Marta Costa Montmany

Visc la vida amb passió, sentiment i sensibilitat, sóc mama d'un petit que ha capgirat el meu món, m'he dedicat sempre al marketing i a la comunicació, i des de l'aparació de les noves tecnologies m'he especialitzat en el món del Social Media i del web 3.0.

Leave a Reply