Comprar a través d’Instagram

Poder comprar a través d’Instagram ha estat una de les millores més ben acollides que ha tingut fins al moment aquesta xarxa, al 2019 Instagram va integrar completament l’enllaç de compres dins de l’aplicació creant el que s’anomena “Instagram Shopping”, que connecta el contingut directament amb els productes, el que significa més conversions i l’optimització del recorregut del comprador.

Abans d’aquesta aplaudida actualització, que Instagram va introduir al 2019, i que arrel de la crisi del coronavirus té previst potenciar cada vegada més, es podia posar únicament l’enllaç a la biografia per adreçar als usuaris a la botiga online o a la web, i permetre que poguessin passar d’explorar a comprar o a actuar.

Actualment les publicacions de compres a Instagram són una increïble alternativa per a les empreses de comerç electrònic amb una presència activa a la plataforma. Es tracta de dues coses que van completament lligades, perquè aquesta és una xarxa en la que els usuaris busquen consells d’estil i idees per anar de compres, i amb aquesta nova tecnologia ja troben la possibilitat directa de compra, per això és una eina revolucionària per a les marques de comerç electrònic.

A part dels enllaços directes de les publicacions, també es poden utilitzar els stories i portar l’estratègia a un nivell superior, ja que les empreses amb més de 10.000 seguidors a la plataforma, tenen la possibilitat de crear un enllaç a la botiga de comerç electrònic directament des d’una història d’Instagram; per fer-ho simplement cal fer clic a la funció d’enllaç a la part superior de la pantalla quan es crea la història, i enganxar la URL.

És molt recomanable acompanyar les etiquetes de productes i els enllaços de les històries amb “crides a l’acció”, per deixar més clar als usuaris com accedir a la botiga online i poder comprar fent tan sols uns clics.

Sense cap mena de dubte l’Instagram Shopping ha suposat una gran revolució en el món de la venda online, i si a més a més s’acompanya d’anuncis segmentats i amb un missatge clar, es poden aconseguir resultats increïbles venent a través d’Instagram.

Author: Marta Costa Montmany

Visc la vida amb passió, sentiment i sensibilitat, sóc mama d'un petit que ha capgirat el meu món, m'he dedicat sempre al marketing i a la comunicació, i des de l'aparació de les noves tecnologies m'he especialitzat en el món del Social Media i del web 3.0.

Leave a Reply