Com veure el què passa a la meva web amb Google Analytics 4?

Google Analytics 4

Per veure el què passa a la meva web amb Google Analytics 4 hi ha diversos apartats a tenir en compte, un d’ells és el report dels “esdeveniments” que es pot veure desplegant el menú de l’esquerra, a la part de «configurar» i aquí apareixerà la llista d’esdeveniments, i per veure-ho de forma gràfica cal anar a Informes > Interacció > Esdeveniments.

Informes de UI

Amb la nova propietat de Google Analytics 4 és més fàcil identificar els usuaris en cada etapa del procés de compra o en el seu avenç dins de la web. Això, gràcies al fet que els informes de GA4 treballen amb Machine learning per oferir coneixements significatius i permetre que l’anàlisi se centri en la recerca, en comptes de l’elaboració d’informes.

A la part lateral esquerra es pot veure un apartat anomenat “Life cycle” que divideix les dades segons l’etapa del funnel en què es trobi l’usuari:

  • Adquisició: Dades sobre les fonts que generen trànsit i per les quals arriben a la web oa l’app
  • Interacció: Dades que reflecteixen com interactua l’usuari amb la plataforma dividits en esdeveniments, pàgines o pantalles vistes.
  • Monetització: Mostra el valor dels ingressos generats per canal. Ja sigui un comerç electrònic o una aplicació.
  • Retenció: Mostra informació d’usuaris nous i recurrents.

Mesurament d’app i web unificats

Universal Analytics oferia la possibilitat d’unir-se amb Firebase (eina de mesura d’aplicacions). No obstant això, Google Analytics 4 ja ho té implementat, mesurant les dades de tots dos sistemes de la mateixa manera en categories separades. Aquesta informació us apareixerà al desplegable de l’esquerra, a dalt del cicle de vida només si tens una aplicació. Si no, no ho veuràs.

Els Goals ara són conversions

Aquells que hagin treballat amb la propietat d’Universal Analytics estaran familiaritzats amb el terme Objectiu. Doncs bé, amb l’aparició de GA4 aquest concepte desapareix. Ara, les interaccions més importants s’anomenen conversions i porten alguns canvis: Abans els objectius es mesuraven en funció de durada, destí, esdeveniments o una configuració personalitzada. Ara tots aquests factors es mesuraran en esdeveniments i aquests hauran de marcar-se com a conversions.

Vista personalitzada

Google Analytics 4 incorpora la nova eina Exploracions que permet personalitzar la manera com les teves dades arrossega i deixa anar les variables del teu interès. Un cop configurat, pots compartir-ho amb tercers, exportar les dades o migrar-les a eines com Google Data Studio.

Espais d’identitat

Tot i que GA4 segueix mesurant les sessions a través de l’ID del dispositiu, ha creat dos espais d’identitat addicionals per recollir informació dels usuaris. Aquesta acció es fa amb l’objectiu d’adaptar-se a un món cookieless i treure’n profit de tecnologies com la intel·ligència artificial.

Els espais addicionals són els següents:

  • ID d’usuari: És possible crear ID propis d’usuari per a aquells que iniciïn sessió. Aquestes dades es poden importar i utilitzar per millorar els informes entre dispositius.
  • Google Signals: Serveix per aprofitar la informació de l’inici de sessió a altres productes de Google com Youtube, Gmail, entre d’altres. Això és de gran ajuda per associar les dades recopilades amb un usuari en particular al nostre lloc.
Author: Marta Costa Montmany

Visc la vida amb passió, sentiment i sensibilitat, sóc mama d'un petit que ha capgirat el meu món, m'he dedicat sempre al marketing i a la comunicació, i des de l'aparació de les noves tecnologies m'he especialitzat en el món del Social Media i del web 3.0.

Leave a Reply