Com treballar les sales de reunions de Zoom

Una altra possibilitat molt interessant que ofereix la plataforma Zoom és poder crear sales de reunions petites dins d’una de més gran, és a dir es podrà dividir una reunió de Zoom en en sessions més petites, fins a 50. Això va molt bé en casos que calgui treballar en grups més petits, l’amfitrió de la reunió pot dividir a tots els participants en grups més petits, i ho pot fer de forma automàtica o manual, i pot anar passant per tots els subgrups en qualsevol moment.

Hi pot haver un màxim de 200 participants dividits en diferents sales que funcionaran de forma independent, i que tindran la capacitat complerta d’àudio, vídeo, i pantalla compartida, i es podran reunir de forma independent de la resta, i quan l’amfitrió ho decideixi pot desfer les sales i tornar a tothom a la reunió general.

Per poder fer això cal anar a l’apartat d’administració del compte de Zoom i clicar a la “configuració del compte”, allà cal anar a l’opció “sales per grups petits” de la pestanya reunió i verificar que l’opció per poder-ho fer estigui habilitada.

Quan es convoca i es prepara la invitació per una reunió es pot habilitar aquesta possibilitat, la de dividir-la en grups petits, i es pot decidir també si els membres es posen a cada grup de forma manual, decidint qui va cada sala, o i es posen de forma automàtica i aleatòria. Aquesta opció també es podrà activar a l’inici d’una reunió, i igualment hi haurà les dues possibilitats, de fer-ho manualment o aleatòriament.

Realment Zoom presenta una sèrie de característiques que el fan un sistema molt complert per poder fer sessions online o videoconferències; en el cas de fer classe pot ser molt útil poder dividir els alumnes en grups més petits perquè pugin fer treballs o dinàmiques en grup, i com a professor/a es pot anar a cada grup més petit per veure com evoluciona el treball de cada grup.

Aquesta presentació amb diapositives necessita JavaScript.

Esperem que aquesta sèrie de posts sobre Zoom hagin estat útils, en els propers posts començarem a parlar d’una altra sistema per fer vídeo trucades molt complert: Microsoft Teams.

 

Author: Marta Costa Montmany

Visc la vida amb passió, sentiment i sensibilitat, sóc mama d'un petit que ha capgirat el meu món, m'he dedicat sempre al marketing i a la comunicació, i des de l'aparació de les noves tecnologies m'he especialitzat en el món del Social Media i del web 3.0.

Leave a Reply