Com treballar els backlinks?

backlinks

Els backlinks són els enllaços entrants que arriben a una web a través de llocs web externs, i que tenen l’objectiu de donar autoritat al contingut d’una pàgina davant els ulls dels robots dels principals cercadors, per tant, com més enllaços entrants tingui una pàgina web, més autoritat tindrà.

És important entendre que els enllaços dins del lloc web que apunten a llocs web externs no es consideren backlinks, ja que no aporten autoritat al lloc web d’origen. No cal abusar-ne a les pàgines, ja que poden perjudicar el SEO disgregant l’autoritat les pàgines que interessa posicionar.

Tipus de backlinks:

 • Enllaços “Dofollow”: Són els enllaços que transmeten autoritat al lloc web on estan apuntant. Són els que més interessa aconseguir, ja que ajuden a millorar el posicionament SEO de la pàgina de destinació facilitant la tasca dels motors de cerca, ja que ajuda a establir relacions entre el contingut de les dues webs enllaçades.
 • Enllaços “Nofollow”: Són els enllaços que no transmeten autoritat a la pàgina web de destinació. No afecten duna manera tan directa al SEO duna pàgina, però ajuden a dotar de naturalitat l’estratègia de linkbuilding.
 • Enllaços “Sponsored”: Recentment Google va implementar aquesta etiqueta i la de “UGC”, que s’explica a continuació, i que recomana utilitzar per indicar els enllaços pels quals s’ha pagat.
 • Enllaços “UGC”: Aquesta etiqueta serveix per als enllaços inclosos en contingut generat per usuaris, com ara respostes en post, o comentaris en fòrums.

Beneficis dels backlinks:

 • Millora del posicionament SEO: els backlinks aporten autoritat al lloc web que els rep, cosa que ajuda a millorar el seu posicionament seo i escalar posicions en els resultats orgànics de les cerques.
 • Augment del trànsit entrant: un altre dels beneficis destacables dels backlinks és l’enviament de trànsit web que fan des del lloc d’origen de l’enllaç fins al lloc receptor del backlink.

Com aconseguir backlinks: 

És important plantejar-se una estratègia de linkbuilding que ajudi a aconseguir enllaços de les maneres següents:

 • Guest Post: els guest post o articles de convidat consisteixen a escriure un post en blocs que continguin backlinks cap al lloc web que es vol entre contingut interessant per als seus usuaris.
 • Enllaços trencats: una altra de les formes més comunes d’aconseguir backlinks és trobar enllaços trencats en llocs web de qualitat i contactar amb els seus administradors per tractar que els substitueixi per un backlink cap al lloc web que vulguem.
 • Xarxes socials: les xarxes socials són una gran font de backlinks, ja que el contingut que es publica sol arribar a més gent, que pot sentir interès per ell i compartir-lo al bloc o al seu lloc web, atorgant així el backlink. Òbviament, aquests enllaços solen ser del tipus “nofollow”.
 • Oferir ajuda: també es poden aconseguir backlinks per a un lloc web ajudant altres administradors amb el seu contingut o promocionant llocs web de terceres persones. Aquesta és la manera més fàcil daconseguir un backlink.
 • Notes de premsa: redactant notes de premsa amb algun link i enviant-les als mitjans de comunicació, si tenen certa rellevància, podem aconseguir que ens les publiquin i amb sort incloguin el nostre enllaç per aconseguir el backlink.
Author: Marta Costa Montmany

Visc la vida amb passió, sentiment i sensibilitat, sóc mama d'un petit que ha capgirat el meu món, m'he dedicat sempre al marketing i a la comunicació, i des de l'aparació de les noves tecnologies m'he especialitzat en el món del Social Media i del web 3.0.

Leave a Reply