Com puc saber si una campanya a Google AdWords és efectiva?

AdWords

Les eines per crear campanyes d’anuncis patrocinats dels principals cercadors ofereixen un sistema de control de les paraules comprades que permet saber quines paraules porten més clients. Diem clients i no visites, perquè amb aquest sistema de control fins i tot podem saber quines paraules són les que han portat visites que han acabat comprant. Això ens permet, una vegada tenim un determinat històric, saber on hem de centrar més recursos sempre que la campanya sigui rendible.

AdWords
AdWords

Aquest sistema de control consisteix a incloure unes línies de codi a la pàgina que correspon al final d’una compra. Per exemple, a la pàgina de “gràcies per la seva compra”. Quan una visita que entra clicant a un anunci arriba al final de la transacció i veu la pàgina d’agraïment per la compra, el sistema ho detecta i marca la venda al pannell de control de l’anunci.

Així, podem saber les paraules que ens convenen més, i també ens permet saber quant ens costa aconseguir un client. Amb aquesta dada, podrem comparar l’eficàcia dels anuncis als cercadors, comparada amb la d’altres sistemes de publicitat o amb altres mètodes per atraure visites i clients al nostre web.

Existeixen diversos formats publicitaris en la modalitat d’enllaços patrocinats a cercadors, tot i que els més utilitzats per a comerços electrònics són els de cerca estàndard i els de productes (el cas de Google Products). També hi ha altres modalitats, com els anuncis a sistemes com ara Google Maps.

Aquest tipus de publicitat és efectiva gràcies al fet que es tracta d’una estratègia pull basada en oferir a l’usuari allò que realment està buscant.

Els anuncis a cercadors ens poden portar moltes visites al web. Aquests anuncis requereixen una inversió en publicitat, que es pot optimitzar si es tenen en compte les tres indicacions que hem esmentat en aquest capítol.

Amb els codis de control que ens ofereixen els cercadors on comprem la publicitat és possible saber les paraules que ens porten més visites que es converteixen en clients, i també quant ens costa aconseguir un client.

Com a tota la publicitat, el resultat és immediat sobre les nostres pàgines vistes* i sobre les nostres vendes. Per tant, és una bona eina per atraure visites al web, mentre estem esperant que el posicionament natural (gratuït) comenci a funcionar.

Author: Marta Costa Montmany

Visc la vida amb passió, sentiment i sensibilitat, sóc mama d'un petit que ha capgirat el meu món, m'he dedicat sempre al marketing i a la comunicació, i des de l'aparació de les noves tecnologies m'he especialitzat en el món del Social Media i del web 3.0.

Leave a Reply