Com preparar un hosting per allotjar-hi arxius wordpress?

En molts posts d’aquest bloc hem parlat de com crear i estructurar una web amb wordpress, però en aquest creiem que pot ser molt útil explicar el primer dels passos que són contractar el servei d’allotjament web i baixar els arxius wordpress per poder començar a treballar en una nova web.

En primer lloc cal comprar un domini, és a dir un nom per la web, i també un servei de hosting o allotjament web, un lloc a l’espai virtual a on guardarem la web i tots els seus arxius. Això és pot fer a molts llocs com per exemple, cdmon.com, arsys.com, nominalia.com, dinahosting.com, quelcomcreatiu.com, o 1and1.com.

HOSTING

Al contractar aquest hosting haurem de posar un usuari (nom o correu electrònic) i una contrasenya per poder accedir a la nostra àrea d’usuari, un cop a dins veurem que el servei d’allotjament web contractat tindrà molts elements, però els imprescindibles que farem servir en aquesta primera etapa són un FTP per poder enviar els arxius d’un lloc a un altre, i una base de dades per guardar tots els arxius, que també s’anomena Mysql.

Un cop localitzats aquests dos elements cal clicar sobre la icona de la base de dades o Mysql, i posar-li un nom i una contrasenya per crear la base de dades de la nostra web, un cop fet això ens donarà un nom d’usuari, i crearà un altre nom diferent del que hem posat primer nosaltres a la nostra base de dades, caldrà guardar aquest tres elements: NOM USUARI, NOM BASE DE DADES i CONTRASENYA, ja que després seran uns dels paràmetres que harem de posar als arxius de wordpress que descarreguem.

BASE DE DADES

El següent pas serà crear un compte de FTP, és a dir, un vincle entre l’ordinador local cap al servidor del hosting. Per fer-ho també cal posar un nom d’usuari i una contrasenya, i el mateix compte FTP també tindrà un nom propi amb alguna terminació com FTP.domini.com, nom.domini.com, o domini.com; de nou cal guardar bé aquests tres elements: NOM USUARI, NOM COMPTE FTP i CONTRASENYA.

FTP

Author: Marta Costa Montmany

Visc la vida amb passió, sentiment i sensibilitat, sóc mama d'un petit que ha capgirat el meu món, m'he dedicat sempre al marketing i a la comunicació, i des de l'aparació de les noves tecnologies m'he especialitzat en el món del Social Media i del web 3.0.

Leave a Reply