Com posar el nom a una marca?

Posar el nom a una marca és quelcom essencial des del primer moment, ha de ser atractiu, fàcil de pronunciar i escriure, i ha d’apel·lar a les sensacions de qui l’escolta.

Per crear-lo hi ha una sèrie de passos que ens poden ser de gran utilitat:

1.- Coneix l’empresa i la competència: cal tenir clara l’estructura i personalitat de l’empresa, ja que el nom ha d’encaixar amb aquests elements, s’ha d’identificar amb l’empresa i el producte o servei. Conèixer la competència permetrà veure els camins que es poden seguir i els que no.

2.- Llista de conceptes: En la que hi hagi els valors que la futura marca ha de comunicar, i el posicionament al que vol arribar, aquí caldrà tenir en compte que en el món on-line com més abstracte sigui el nom més difícil serà posicionar-lo adequadament en buscadors.

3.- Mapa del món del branding: Colors, números, elements de la natura, de l’art, llocs, adjectius descriptius, components sil·làbics abstractes, idiomes estrangers, etc. Tots aquests elements ens poden ajudar en la creació del nom.

La filla de la creadora de Barbie es deia Bárbara, el nom Aspirina es basa en la síl·laba “spir” que indica la presència d’àcid salicílic, Nintendo ve tres síl·labes japoneses de significat positiu, Lucky Strike vol dir cop de sort.

4.- Construir un centenar de noms i deixar que treballi el subconscient: Amb tot el que es té es comencen a provar combinacions i se’n fan tantes com es pugui. Després es deixa, com a mínim 24 hores. I després es torna a revisar la llista objectivament, i es fa una primera selecció.

5.- Selecció pausada i raonada: El pas següent és comprovar tots els noms amb calma, escriure el domini .com/.es/.net, i navegar per veure què hi ha. Després tornar-ho a comprovar, escurça la llista, i ensenya-la a altres persones per saber les seves opinions, ja que el punt de vista i les sensacions d’altres persones al veure el nom per primera vegada és molt important, com també la facilitat de pronunciació, la capacitat de recordar-lo i l’empatia que produeixi.

6.- Selecció final: Després de tot aquest procés, amb tota seguretat hi haurà un nom que destaqui d’entre la resta i que segurament acabarà sent el nom de la teva marca.

Author: Marta Costa Montmany

Visc la vida amb passió, sentiment i sensibilitat, sóc mama d'un petit que ha capgirat el meu món, m'he dedicat sempre al marketing i a la comunicació, i des de l'aparació de les noves tecnologies m'he especialitzat en el món del Social Media i del web 3.0.

Leave a Reply