Com porteu el teletreball?

teletreball

A dia d’avui, el teletreball és la millor solució per poder continuar amb l’activitat laboral i intentar capejar aquest temporal en tots els sentits possibles, però no és fàcil tenir-ho tot concentrat i barrejat en un sol lloc: família, casa, i feina!

Jo personalment mai havia volgut teletreballar, amb la meva feina de marketing digital ho hagués pogut fer des del començament, però sempre he preferit separar la meva vida personal de la professional, i per això sempre he treballat en un despatx fora de casa.

Ara mateix no hi ha elecció, perquè les restriccions de quedar-se al domicili són molt clares, i també perquè el meu fill de 9 anys també és a casa, i he de tenir cura d’ell, i tots dos hem d’aprendre a teletreballar, cadascú en lo seu, però hem de seguir amb les nostres activitats, tot i que amb un ordinador no n’hi havia prou i he hagut d’anar a buscar també el del meu despatx!

La veritat és que el meu fill em facilita molt les coses, sempre ha set molt independent i entén que hi ha estones que he d’estar totalment concentrada i no puc estar per ell, i que n’hi ha d’altres per poder fer activitats conjuntes, com jugar o cuinar.

Una cosa que em sembla essencial és marcar-se uns horaris, i començar a treballar en una hora concreta, després d’haver-se dutxat, esmorzat i vestit, diuen que és molt important no caure en la temptació de treballar amb pijama, així es manté una rutina diària i mentalment es té la sensació més clara d’estar treballant.

També ajuda tenir un espai especialment creat i destinat a treballar, això ja és una mica més complicat, en el meu cas tenim una sala d’estar/estudi on hi ha la taula de treball amb de l’ordinador, té una bona llum natural i l’ambient és agradable, però jo estic acostumada a treballar amb dues pantalles i al haver-ho de fer tan sols amb la del portàtil tinc la sensació que vaig més a poc a poc.

Marcar-se una agenda i uns objectius pot ser una bona manera d’estructurar la feina i saber per on començar, i quines són les tasques que cal acabar i per quan. És important fer petites pauses per menjar, beure o fer estiraments, ja que ajudarà a evitar lesions i a continuar treballant amb més concentració.

I el que també és molt bàsic és marcar quan acaba la jornada laboral, i tenir clar que fins el dia següent no tornarà a començar, i després fer alguna activitat com practicar algun esport, llegir, o alguna cosa que permeti fer la transició i desconnectar la ment de la feina!

 

Author: Marta Costa Montmany

Visc la vida amb passió, sentiment i sensibilitat, sóc mama d'un petit que ha capgirat el meu món, m'he dedicat sempre al marketing i a la comunicació, i des de l'aparació de les noves tecnologies m'he especialitzat en el món del Social Media i del web 3.0.

Leave a Reply