Com podem avaluar i mesurar el nostre compte de twitter?

En anteriors posts hem parlat de com crear i utilitzar un compte de twitter, i en aquest ens centrarem a explicar com monitoritzar, és a dir com saber l’abast dels nostres tweets, i com poder avaluar si el twitter que hem creat i posar en funcionament respon als objectius marcats en el nostre plantejament estratègic.

SOCIAL MEDIA III

Ja hem comentat que una de les principals característiques del twitter és que tan sols podem utilitzar 140 caràcters per escriure tuits, en molts casos interessa posar un enllaç a un tuit per tal que l’usuari final pugui ampliar aquella informació, els enllaços solen ocupar bastants caràcters però hi ha eines que permeten escurçar-los, si treballem a través del Hootsuite ho podem fer cada vegada que preparem un tuit.

També hi ha un altre adreça web: www.bit.ly que és un compactador d’URL i que es pot enllaçar fàcilment amb el compte de twitter, i ens dóna una informació addicional molt útil per avaluar i monitoritzar, que és la trajectòria dels enllaços, és a dir podem saber els clicks que ha tingut aquell enllaç i també el número de vegades que l’han guardat.

El www.tweetreach.com és una eina que enllaçada amb el nostre compte de twitter ens indica a quantes persones poden haver arribat els nostres tuits, , i quantes els poden haver visualitzat, la part gratuïta d’aquest servei limita a 50 el nombre de tuits analitzats, amb aquestes dades podem saber si els missatges que estem comunicant a través del twitter desperten interès als usuaris finals o simplement queden perduts en la immensitat de la xarxa.

www.topsy.com és una web que ens permet saber la importància d’un hashtag, el nombre de tuits publicats amb un tema o #hashtag concret, i en aquest cas sí que podem veure la quantitat total de tuits del nostre compte.

I una de les eines estrella i més completes per poder saber com va el nostre compte de twitter és el www.socialbro.com , el qual ens ofereix xifres d’evolució dels nombre de seguidors, de seguits i també del número de tuits publicats.

Ofereix un ampli sistema d’estadístiques i de control de la nostra comunitat, és una aplicació per poder monitoritzar i analitzar de forma detallada el que passa al nostre compte de twitter. Disposa d’un ampli pannell d’eines a la barra central de la web, d’entre les que destaquen la possibilitat de fer una analítica a temps real que ens permet veure quins usuaris estan connectats a twitter en aquell moment, es consideren en línia aquells que han tuitejat en els últims 5 minuts, també una completa avaluació d’un #hashtag.

I una de les més útils del Social Bro és la possibilitat de saber quina és la millor hora per tuitejar segons l’activitat dels nostres seguidors en les diverses franges horàries.

Us hem parlat de les principal eines per mesurar l’impacte del nostre compte de twitter, però segur que vosaltres en sabeu, i estarem encantat si ho voleu compartir amb nosaltres!

Author: Marta Costa Montmany

Visc la vida amb passió, sentiment i sensibilitat, sóc mama d'un petit que ha capgirat el meu món, m'he dedicat sempre al marketing i a la comunicació, i des de l'aparació de les noves tecnologies m'he especialitzat en el món del Social Media i del web 3.0.

Leave a Reply