Com podem analitzar la marca en l’entorn digital?

la marca en l'entorn digital

El punt de partida per poder fer un pla de màrqueting digital és analitzar la marca en l’entorn digital, i això implica una investigació exhaustiva per comprendre l’estat actual de la presència digital de la marca i el seu entorn competitiu. 

Els passos clau per dur a terme aquesta anàlisi són els següents:

Auditoria del lloc web:

Avaluació del lloc web de la marca per determinar el seu rendiment tècnic, experiència d’usuari, optimització per a motors de cerca (SEO), contingut i altres aspectes rellevants.

Anàlisi del tràfic web:

Utilitzar eines d’anàlisi web com Google Analytics per obtenir dades sobre el tràfic al lloc web de la marca, les fonts de tràfic, el comportament dels usuaris al lloc web i altres mètriques rellevants.

Avaluació del posicionament a motors de cerca:

Investigar el posicionament de la marca en els resultats de cerca orgànics i pagats per a les paraules clau rellevants per al seu negoci, així com el seu nivell de visibilitat en línia.

Anàlisi de la presència en xarxes socials:

Examinar la presència de la marca en diverses plataformes de xarxes socials, incloent-hi el nombre de seguidors, l’engagement dels seguidors, el tipus de contingut publicat i la resposta de la marca als comentaris i interaccions dels usuaris.

Investigació de la competència:

Analitzar les estratègies de màrqueting digital dels competidors, incloent-hi el seu rendiment en línia, l’audiència aconseguida, les tàctiques utilitzades i les seves fortaleses i debilitats.

Anàlisi de l’audiència:

Comprendre el públic objectiu de la marca, incloent-hi els seus interessos, comportaments en línia, demografia i preferències de consum digital.

Avaluació del contingut:

Revisar el contingut digital existent de la marca, com ara articles de bloc, vídeos, infografies, etc., per determinar la seva qualitat, rellevància i impacte en l’audiència.

Revisió de la reputació en línia:

Monitoritzar i avaluar la reputació en línia de la marca, incloent-hi ressenyes dels clients, mencions en xarxes socials i altres plataformes en línia.

Aquest és el primer pas per tenir clar quin és el punt de partida de la marca, i a partir d’aquí es podran marcar els objectius que es volen aconseguir, i l’estratègia i les eines de màrqueting digital que caldran per poder-los aconseguir.

 

Author: Marta Costa Montmany

Visc la vida amb passió, sentiment i sensibilitat, sóc mama d'un petit que ha capgirat el meu món, m'he dedicat sempre al marketing i a la comunicació, i des de l'aparació de les noves tecnologies m'he especialitzat en el món del Social Media i del web 3.0.

Leave a Reply