Com parlar en públic?

speaker
speaker

El dissabte 27 d’abril el centre de Manlleu es va transformar en lloc “encantat” on diferents comerços van organitzar activitats per promoure els seus negocis i dinamitzar el centre de la vila, des de “Marketing per tu” vam participar en la presentació d’una de les desfilades organitzades per algunes botigues de roba, complements i perruqueries, i per això en agradaria dedicar aquest post a parlar una miqueta de com parlar en públic?

speaker
speaker

Una de les primeres coses a tenir en compte és la por que tots tenim al públic que ens escolta, ens fa cosa fer el ridícul, suar, quedar-nos en blanc, en definitiva ens fa por no fer-ho bé, però ens pot ajudar molt la idea de pensar que les persones que tenim a davant són humanes, com nosaltres, no son enemigues i és possible que no detectin petites errades que puguem tenir.

També és molt útil buscar sempre una mirada amiga enmig de totes les cares que tenim al nostre davant, i mirar-la sovint, per tal d’aconseguir un punt de confiança i de tranquil·litat, tot i que també cal anar mirar globalment al nostre auditori i somriure al públic.

És important saber què és el que cal dir i com fer-ho, la preparació d’un guió és una eina indispensable per no anar perduts i saber què dir en cada moment, encara que tan sols siguin una petita estructuració o uns apunts sobre les principals idees que volem transmetre, i la durada aproximada que tindrà la presentació.

Una altra factor que ens pot ajudar és haver-nos familiaritzat prèviament amb l’espai en el que tindrà lloc l’esdeveniment, haver-lo visitat prèviament i saber a on ens col·locarem, i a on se situarà la nostra audiència ens donarà més sensació de tranquil·litat.

La nostra aparença és important tant per nosaltres mateixos, per sentir-nos a gust i segurs, com per les persones que ens estan mirant i la imatge que els estem transmetent, per tant també és recomanable vestir-se adequadament segons l’ocasió, ja que no és igual fer una presentació acadèmica o professional, que d’un acte de caire més lúdic.

Cal tenir també en compte tots els factors que intervenen en la comunicació verbal, com el to de veu, l`èmfasi de les nostres paraules, el vocabulari que utilitzem, així com els de la comunicació no verbal, com la postura, la mirada, la disposició de les mans, etc.

Quan ens posem a parlar caldria tenir un to diferent segons els que estiguem dient, això ho podem aconseguir modulant la veu, apujant i abaixant el to, canviant el ritme i marcant els accents; per fer-nos entendre cal vocalitzar bé les paraules, i no parlar ni massa fluix ni massa ràpid.

Un cop treballats aquests aspectes, tinguem confiança en nosaltres mateixos, això és el més important de tot, i pensem que intentarem fer la nostra exposició el màxim de bé possible, i en cas que ens equivoquem tinguem present el que ja hem dit: som persones humanes!

Teniu algun altre consell o comentari?

Author: Marta Costa Montmany

Visc la vida amb passió, sentiment i sensibilitat, sóc mama d'un petit que ha capgirat el meu món, m'he dedicat sempre al marketing i a la comunicació, i des de l'aparació de les noves tecnologies m'he especialitzat en el món del Social Media i del web 3.0.

(1) Comments

Leave a Reply