Com millorar les URL per posicionar

Per millorar les URL per posicionar cal pensar en fer-les senzilles i contenint la paraula clau, així es poden ser més fàcils d’enllaçar pels robots de Google, i també de reconèixer pels navegants de la pàgina, que es podrien sentir intimidats per URL massa llargues i rares, que no continguin paraules recognoscibles.

Unes guies a seguir:

  • Utilitza paraules en les URL,  ja que URL amb paraules rellevants per al contingut i l’estructura de el lloc ajuden a que els usuaris que visiten el  lloc hi naveguin una bona estonana, a més a més Les recordaran millor i podrien facilitar que enllacin aquestes.
  • Evita URL llargues amb paràmetres i números d’identificació de sessió innecessaris; noms genèrics com “pagina1.html”, i l’ús excessiu de paraules clau com “beisbol-cromos-beisbol-crom-béisbolcromos.htm”
  • Crea una estructura de directoris simple: Utilitza una estructura de directoris que organitzi el contingut i faciliti als usuaris que visiten el teu lloc el saber on són dins d’aquest. Tracta d’usar l’estructura de directori per a indicar el tipus de contingut que es troba en aquesta URL.
  • Proporciona una versió de la URL per arribar a un document, per evitar que els usuaris enllacin a una versió de la URL i altres enllacin a una altra versió diferent (això podria dividir la reputació de contingut entre les dues URL), centra’t en usar i referenciar un URL en l’estructura i en els enllaços interns de les teves pàgines .
  • Si observes que els usuaris accedeixen a el mateix contingut a través de diverses URL, pots crear un redireccionament 301 des de les URL no preferides a l’URL dominant. A més pots fer servir la URL canònica o l’element d’enllaç rel = “canonical” si no pots redireccionar.

Crear categories descriptives i noms de fitxer per als documents del lloc web, no només pot ajudar a mantenir-lo organitzat, sinó que també podria facilitar el rastreig dels documents als motors de cerca. A més, pot crear URL més senzilles d’enllaçar, i evitar que els usuaris creguin que una part de la URL no és necessària, sobretot si la URL mostra molts paràmetres irreconeixibles, en aquest cas les aranyes de Google podrien deixar fora una part, trencant així l’enllaç.

Alguns usuaris podrien enllaçar a la pàgina utilitzant la URL de la pàgina com a text àncora. Si l’URL conté paraules rellevants, es proporciona als usuaris i als motors de cerca informació addicional sobre la pàgina més enllà del que donaria un ID de sessió o un nom de paràmetre.

Cal tenir en compte que la URL de document es mostra com part d’un resultat de cerca a Google, després del títol del document i del fragment descriptiu, i a l’igual que aquests dos, les paraules a l’URL del resultat de cerca apareixeran en negreta si coincideixen amb la consulta de ‘l’usuari.

Google és bo rastrejant tota mena d’estructures d’URL, fins i tot si són molt complexes, però crear la URL el més simple possible, tant per als usuaris com per als motors de recerca, pot ser molt útil. Alguns administradors web reescriuen les URL dinàmiques com a URL estàtiques. Això és un procediment avançat i, si es fa incorrectament, podria causar problemes amb el rastreig de la web.

Esperem que aquests paràmetres puguin a crear URL que continguin informació valuosa per les aranyes de Google i que pugui ajudar a posicionar la pàgina web!

Author: Marta Costa Montmany

Visc la vida amb passió, sentiment i sensibilitat, sóc mama d'un petit que ha capgirat el meu món, m'he dedicat sempre al marketing i a la comunicació, i des de l'aparació de les noves tecnologies m'he especialitzat en el món del Social Media i del web 3.0.

Leave a Reply