Com millorar la navegació de la web?

En aquest post continuarem parlant sobre SEO, i concretament explicarem com millorar la navegació de la web, ja que és un altre factor molt important pels motors de busca, i també pels usuaris que hi arribin i que puguin trobar de forma fàcil i ràpida els continguts que busquen. També pot ajudar els motors de cerca a entendre quin és el contingut que els administradors web pensen que és important. I tot i que els resultats de cerca de Google s’ofereixen a nivell de pàgina, a Google també li agrada saber el paper que juga cada una de les pàgines dins d’un lloc web.

Navegació basada en la homepage

Totes les webs tenen una pàgina principal o una homepage, que és la que normalment rep més visites, i sol ser el punt de partida per a molts usuaris. Per tant caldrà pensar en com els navegants aniran de la homepage a altres pàgines que tinguin un contingut més específic.  Caldrà pensar en si hi ha suficients pàgines sobre un determinat tema com per crear una pàgina genèrica que les descrigui (p. ex. pàgina arrel -> llistat amb els temes relacionats -> tema específic); I si hi ha centenars de productes caldrà veure com s’han de classificar, i si necessiten diverses categories i subcategories.

Crear jerarquia

Es recomana facilitar tant com puguis als usuaris anar des d’un contingut més general a un altre més específic dins del teu lloc web. Afegint pàgines que facilitin la navegació quan tingui sentit fer-ho, i enllaçant de manera efectiva en l’estructura interna. Cal evitar crear enllaços de navegació complicats, com per ex. enllaçant cada una de les pàgines de la web amb la resta, i també estructurar massa el contingut (de manera que pugui portar vint clics arribar a l’últim contingut)

Utilitzar enllaços de navegació

També serà important usar els enllaços de navegació, que són una línia d’enllaços interns situats a la part superior o inferior, i que permet als
usuaris anar a seccions visitades amb anterioritat o a la pàgina d’ inici; moltes d’aquestes línies tenen la pàgina més general (normalment la homepage) en primera posició i les seccions més específiques a la dreta.

Usar text a la barra de navegació

L’ús d’enllaços de text a la barra de navegació de la pàgina fa que sigui més fàcil per els motors de cerca rastrejar i comprendre-ho, pels usuaris també és millor, però cal evitar una barra de navegació que contingui únicament menús desplegables, imatges i animacions; molts motors de cerca, encara que no tots, poden trobar aquests enllaços, però al mateix temps, si un usuari pot accedir a totes les pàgines d’un lloc a través d’enllaços de text, això millorarà l’accessibilitat del teu lloc.

Que passa si un usuari treu una part de les URL per buscar

Serà important pensar en el que pot passar quan un usuari treu part d’una de les teves URL; alguns usuaris podrien navegar per la web de formes molt rares i caldria anticipar-se a això. Per exemple, en comptes d’usar els enllaços de navegació de la pàgina, un usuari podria treure part d’una URL per trobar contingut més general. Pensem en que algú podria estar visitant https: // www.brandonsbaseballcards.com/noticias/2010/eventos-béisbolcromos.htm, però escriu http://www.brandonsbaseballcards.com/
notícies / 2021 / a la barra de navegació, creient que això li mostrarà totes les notícies de 2021. Cal pensar si la pàgina està preparada per mostrar contingut quan això passi o mostrarà un error 404 (“pàgina no trobada”) a l’usuari? Això es podria solucionar pujant el nivell de directori a https://www.brandonsbaseballcards.com/notícies /.

Utilitzar els arxius Sitemap per Google

Un mapa de lloc és una pàgina normal i corrent del nostre lloc web en el qual es mostra la seva estructura, i que normalment consisteix en una llista jeràrquica de les pàgines que el conformen. És possible que els usuaris visitin aquesta pàgina si no poden trobar alguna pàgina determinada de la nostra web, encara que també pot ser que els motors de cerca també visitin aquesta pàgina per una millor indexació de les pàgines de la mateixa. Un arxiu Sitemap XML, el qual es pot enviar a través de les eines per a administradors web de Google, facilita que Google trobi les pàgines del teu lloc web. Utilitzar un arxiu sitemap de la web és més una forma de dir-li a Google, quina versió d’una URL prefereixes com la principal (pàg. ex. https: //brandonsbaseballcards.com/ o https: //www.brandonsbaseballcards.com /).

Author: Marta Costa Montmany

Visc la vida amb passió, sentiment i sensibilitat, sóc mama d'un petit que ha capgirat el meu món, m'he dedicat sempre al marketing i a la comunicació, i des de l'aparació de les noves tecnologies m'he especialitzat en el món del Social Media i del web 3.0.

Leave a Reply