Com instal·lar correctament el plugin Tracking Code Manager

En aquest post continuarem parlant del  plugin Tracking Code Manager i de com instal·lar-lo correctament, per poder fer un seguiment des de la nostra pàgina web de totes les campanyes que fem per Google Ads, o xarxes socials.

Un dels primers aspectes a tenir en compte és la posició del codi (position inside the code), que serveix per indicar a quina part de l’HTML de la web cal col·locar el codi de seguiment; generalment això ho indica el desenvolupador de l’aplicació, i pot ser alguna d’aquestes opcions:

  • Before </ head> (abans de l’etiqueta </ head>)
  • After <body> (després de l’etiqueta <body>)
  • Before </ body> (abans de l’etiqueta </ body>)

Un altre paràmetre a tenir en compte és definir si el el codi es mostrarà en qualsevol dispositiu, que és el més comú, o si només ha de mostrar-se en dispositius mòbils, o només en tablets, o només en PC’s; ja que podria donar-se el cas que necessitis utilitzar una eina específica per a mòbils o tablets per exemple.

El següent és indicar a on es vol afegir aquest codi, en el cas de wordpress caldria indicar l’opció standard, excepte en casos de botigues online.

També cal especificar en quines pàgines es vol inserir el codi, tenint en compte que les opcions són:

  • In the whole website: seleccionant aquesta opció el codi es mostrarà en absolutament totes les pàgines, entrades i categories de la teva web. És l’ideal en el cas d’eines d’analítica o del píxel de Facebook, perquè et permet recopilar informació més global del que fan els visitants a la teva pàgina. Si tries aquesta opció es desplegaran dos camps addicionals en què podràs excloure determinades pàgines o entrades : “Exclude posts «post»” i “Exclude posts «page»“.
  • In specific pages or posts: si en canvi el codi pertany a una eina que utilitzaràs en unes quantes pàgines o entrades, i no vols sobrecarregar tota la web pots optar per aquesta alternativa. Després es desplegaran altres camps perquè indiquis quines són les pàgines o entrades específiques en què s’ha d’incloure aquest codi: “Include posts «post»” i “Include posts «page»”.

tracking code manager IV

 

Com que aquest és prou extens, encara dedicarem un post més per acabar d’explicar com instal·lar i configurar correctament el plugin Tracking Code Manager.

Author: Marta Costa Montmany

Visc la vida amb passió, sentiment i sensibilitat, sóc mama d'un petit que ha capgirat el meu món, m'he dedicat sempre al marketing i a la comunicació, i des de l'aparació de les noves tecnologies m'he especialitzat en el món del Social Media i del web 3.0.

Leave a Reply