Com i què comunicar en l’estratègia de creació de continguts a les xarxes socials?

STORYTELLING IIIAnem a continuar aquesta sèrie de posts dedicats a aprofundir en la tècnica anomenada “storytelling” o creació de continguts on-line, i després d’haver definit perquè s’inicia el camí on-line i saber qui seran els receptors de les comunicacions, caldrà marcar què és dirà a través d’aquests canals.

Els missatges clau d’una empresa transmeten el seu posicionament i juntament amb la forma de fer-ho, és a dir, el to i estil que farem servir, defineixen la nostra línia editorial. Sí, les empreses, igual que els diaris, també tenen línia editorial.

Si fins aquí podria haver dues empreses que tinguessin objectius iguals i públic semblant, és a l’hora d’escollir el missatge que es diferencien les estratègies. Cada empresa és única i, per tant, també ho han de ser els seus continguts. Fer servir la tècnica de l’storytelling ens ajudarà a diferenciar-nos, atès que fa servir un llenguatge més proper i atractiu que el llenguatge corporatiu típicament avorrit i comercial.

Pensant d’explicar la història de la nostra empresa, els mitjans socials ens ho posen fàcil amb la biografia de les pàgines de Facebook o explicant el nostre dia a dia en petites piulades a Twitter.

xarxes socials 2I per ajudar-nos a transmetre i a redactar de forma correcta aquesta línia editorial ens hem de preguntar què volem que faci l’usuari després d’haver llegit el nostre contingut, ja sigui una pàgina web o una actualització de Facebook. Normalment la resposta és semblant a “fes un clic aquí”, “compra ara” o “registra’t per continuar”, és a dir, un imperatiu i una urgència temporal. I també hem de guiar a l’usuari cap a l’acció final que volem que faci, una vegada hem cridat la seva atenció, despertant l’interès i el desig de fer-ho. En aquest camí cal tenir presents aspectes com la repetició, la comparació, la justificació, l’empatia, la coherència, i les recomanacions.

Un altre aspecte molt important és tenir en compte les característiques específiques de les diferents xarxes socials que utilitzarem per comunicar, si cada empresa té la seva pròpia personalitat, els nostres continguts s’hi han d’adaptar en cada canal que fem servir per distribuir-los. A més, tots els canals no són iguals i hem d’adaptar el nostre missatge a les seves característiques.

En el següent post parlarem de com redactar a facebook, twitter i als blocs.

Author: Marta Costa Montmany

Visc la vida amb passió, sentiment i sensibilitat, sóc mama d'un petit que ha capgirat el meu món, m'he dedicat sempre al marketing i a la comunicació, i des de l'aparació de les noves tecnologies m'he especialitzat en el món del Social Media i del web 3.0.

Leave a Reply