Com i quan publicar a Instagram?

Per saber com i quan publicar a Instagram cal mirar les estadístiques de la xarxa, ja que així podrem identificar exactament en quin moment l’audiència interactua més amb la plataforma. Això resulta extremadament útil per determinar quan és el millor moment per compartir contingut a Instagram, ja que hi haurà més possibilitats de que els usuaris vegin les publicacions si es mostren primeres a les novetats.

També pot ser bo utilitzar aquestes estadístiques per crear un calendari de publicació i compartir el contingut en els moments en què sigui més probable que arribi a l’audiència. Però cal tenir en compte que aquestes estadístiques no sempre seran 100% precises en els resultats. Tampoc és qüestió de centrar tots els esforços a publicar contingut en el moment exacte, en lloc de produir contingut atractiu. Cal recordar que és molt important crear contingut interessant, rellevant i interactiu.

Si una marca realment vol enviar un missatge sòlid a Instagram, publicar amb freqüència, potser durant un període limitat com a part d’una oferta específica, pot resultar molt eficaç. El més important que cal tenir en compte és si hi ha prou contingut de qualitat per compartir. Si no es publica sistemàticament contingut coherent i adequat per a la identitat de la marca, els clients no triaran els productes i/o serveis  enfront dels de la competència.

Per aconseguir que els clients identifiquin la marca cada vegada que visualitzin el contingut cal publicar sempre imatges i vídeos fidels a la imatge de marca. Cal avaluar què és el que fa que la marca sigui única i veure com es pot incloure aquesta singularitat en el contingut que es comparteixes a Instagram.

Si estratègicament es combina bé la creació de contingut fresc i orginal que pugui interessar a l’aduiència amb la freqüència adequada de publicacions, i els moments més idonis per fer-ho, es poden aconseguir molt bons resultats de marketing digital amb Instagram.

 

Author: Marta Costa Montmany

Visc la vida amb passió, sentiment i sensibilitat, sóc mama d'un petit que ha capgirat el meu món, m'he dedicat sempre al marketing i a la comunicació, i des de l'aparació de les noves tecnologies m'he especialitzat en el món del Social Media i del web 3.0.

Leave a Reply