Anem a finalitzar aquesta sèrie de posts explicant com ho fem per analitzar Instagram business, tenint en compte les mètriques de les publicacions, reflecteixen el rendiment de cada imatge o vídeo, i les del compte, permeten veure totes les estadístiques i dades de totes les publicacions per poder-ne fer un seguiment continuat.
Les mètriques de les publicacions, que podem trobar a “estadistiques” a sota de cada post, són:
- Abast: Número de persones que ha vist la publicació.
- Impressions: El número de vegades que s’ha vist la publicació.
- Engagement: El número de likes, comentaris, comparticions o vegades que un post s’ha guardat.
- Taxa d’engagement: Aquesta mètrica l’hem de calcular nosaltres, caldrà dividir les interaccons que ha tingut una publicació entre el número total de seguidors i després multiplicar-ho per 100.
També caldrà observar el rati de creixement de followers al llarg del temps, per fer-ho haurem de dividir el nombre de seguidors que hàgim aconseguit en un termini de temps, per exemple l’últim mes, entre el nombre de seguidors que hi havia a l’inici del període, i després multiplicar-ho per cent.
Les mètriques de l’audiència, ens permeten veure quants seguidors tenim, i analitzar-los en termes demogràfics, i també observar en quins moments del dia estan més actius; cal saber com és aquesta audiència, quins interessos té, com navega, etc. Així podrem crear el contingut que volen i publicar-lo en el moment del dia que estiguin actius.
Per poder mesurar tot això Instagram té unes estadístiques que ens donen dades molt bàsiques i essencials dels últims 7 dies, tals com les interaccions, les visites al perfil, els clics al lloc web, l’abast i les impressions. De l’audiència ens mostra la seva ubicació geogràfica, l’edat, el sexe, i el més important, els dies i hores de la setmana que estan més actius.
Pel que fa al contingut, a l’apartat d’insights, ens mostra tots els posts del darrer any ordenats pel nombre d’interaccions, de manera que podem veure d’una forma molt clara els interessos de l’audiència.
Finalment explicar que també podem veure algunes dades estadístiques dels Stories com per exemple el nombre de vegades que han passat a la següent història de la pròpia marca (taps forward), i també els cops que han tornat enrere (taps backward), es pot visualitzar quantes vegades han passat a la següent història d’una altra marca, el nombre d’abandonaments, i el de respostes.
Analitzar és essencial per veure si estem fent les accions correctes per aconseguir els objectius que ens hàgim marcat, en aquest cas utilitzant Instagram.