Com ha de ser una newsletter perquè sigui efectiva?

Hi ha moltes teories en aquest aspecte; de tota manera l’experiència mostra que hi ha uns factors clau que poden representar l’èxit o el fracàs d’un enviament de correus electrònics:

9El correu ha de ser personalitzat al màxim. És a dir, si disposem del nom de la persona, o el nom d’empresa o de les dades que puguin fer referència a una persona, val la pena que les utilitzem, ja que quan aquesta persona llegeixi el correu li semblarà que realment ha estat enviat pensant només en ella.

El correu ha de tenir una explicació a “Assumpte” interessant. Per exemple, en lloc d’enviar un correu amb l’assumpte “Informació sobre la nostra empresa”, és més interessant enviar un correu amb l’assumpte “Descobreix com pots reduir un 10 % el cost d’enviament d’un producte”. Existeixen eines d’enviament de correu que ens permeten fer proves A/B sobre el camp assumpte. Si dubtem entre dos textos podem provar els dos i veure quin és més efectiu. El funcionament és senzill: l’eina envia un assumpte al 10% de la nostra base de dades i l’altre assumpte a un altre 10%. L’assumpte guanyador, el que ha aconseguit més obertura, és enviat al 80% restant de la base de dades.

Hi ha dies millors que altres per enviar les publitrameses. Per exemple, enviar una publitramesa el dilluns a primera hora pots ser menys efectiu que al migdia, ja que la gent té les bústies plenes de correus rebuts durant el cap de setmana, i té menys ganes de llegir, i pot ser que no l’obri i que el llenci a la paperera directament. La millor hora és a mig matí o a primera hora de la tarda, quan ja es té tot el correu resolt i l’atenció es pot centrar en el missatge enviat.

El disseny ha de ser persuasiu. Per aquest motiu és important que disposi d’una imatge i d’un missatge atractius. Un altre aspecte interessant és intentar posar diversos focus al correu, d’aquesta manera la possibilitat que els usuaris cliquin és més gran. Si només posem una oferta, en comptes de tres, és més probable que hi hagi menys usuaris que rebin el correu i que estiguin interessats en clicar-lo per accedir al web. El disseny diferirà si es tracta de comunicacions B2C o B2B, sent els primers més gràfics i els segons combinant-hi més text.

Author: Marta Costa Montmany

Visc la vida amb passió, sentiment i sensibilitat, sóc mama d'un petit que ha capgirat el meu món, m'he dedicat sempre al marketing i a la comunicació, i des de l'aparació de les noves tecnologies m'he especialitzat en el món del Social Media i del web 3.0.

Leave a Reply