Com funciona google AdWords?

Google és el buscador més conegut del món sencer, i ofereix un ventall gairebé inesgotable d’aplicacions i d’eines, i una d’elles és el google AdWords, un sistema per publicar anuncis en el moment exacte que un usuari està buscant alguna cosa relacionada amb les paraules clau del negoci, es pot escollir on i quan apareixen els anuncis. Cada empresa estableix el seu propi pressupost diari, és a dir el que s’està disposat a pagar per click, un cop s’ha acabat aquest pressupost l’anunci desapareix de les primeres posicions.

AdWords
AdWords

 

Però dins d’aquesta aplicació també hi ha un univers de possibilitats, si esteu pensant en utilitzar aquesta eina, aquí us expliquem un passos bàsics per començar:

1.- Crear un compte AdWords: http://www.google.es/ads/adwords/

2.- Definir objectius:

A.- Dirigir als potencials clients al lloc web i generar tràfic (CPC)

B.- Assegurar-se que els clients veuen el missatge, per crear notorietat de marca (CPM)

C.- Maximitzar les conversions al lloc web, quan es vol que els clients facin una acció concreta a dins de la web (CPA)

3.- Definir les paraules clau per les que els potencials clients poden buscar els productes de l’empresa

4.- Crear la campanya en funció dels llocs web on els potencials clients naveguen o en funció de zones geogràfiques o llengües utilitzades.

5.- Creació dels anuncis:

A.- Títol

B.- URL: Direcció web

C.- Descripció

6.- Fixació del pressupost diari a invertir pels clicks als anuncis, es pot invertir des d’1€ al dia, amb el sistema de Cost per Click automàtic s’estableix un pressupost diari i AdWords ajusta les ofertes de CPC per rebre el màxim nombre possible de clicks segons el pressupost determinat.

7.- Monitorització de la campanya, és a dir revisió de resultats, caldrà anar analitzant la quantitat de clicks que acumula cada paraula clau per tal de veure la rendibilitat, hi ha una eina que pot ser molt útil: seguidor de conversions per veure quants clicks dels que ha rebut l’anunci s’han traduït en conversions a la web.

Si tot això et sembla una muntanya o si tens més coses a aportar no dubtis a posar-te en contacte amb nosaltres: tel: 696 85 70 52, o e-mail: marketingpertu@hotmail.com

Author: Marta Costa Montmany

Visc la vida amb passió, sentiment i sensibilitat, sóc mama d'un petit que ha capgirat el meu món, m'he dedicat sempre al marketing i a la comunicació, i des de l'aparació de les noves tecnologies m'he especialitzat en el món del Social Media i del web 3.0.

(3) Comments

Leave a Reply