Com fer una videoconferència amb Google Hangouts?

Google Hangouts és el sistema gratuït per poder fer videconferències de Google, es tracta d’una plataforma molt senzilla i amb bastantes limitacions, però que permet iniciar una conversa de xat o una trucada de vídeo en la que hi hagi com a molt 15 perones, fer trucades telefòniques amb una connexió Wi-Fi o de dades i enviar missatges de text amb el teu número de telèfon de Google Voice o Google Fi.

Per utilitzar Hangouts cal tenir un compte de google, un PC, tablet o smartphone amb càmara i micròfon i una connexió a internet de dades; es pot baixar l’aplicació en diferents dispositius i se sincronitzarà de manera autmàtica, i fins i tot si es comença un xat en un ordinador, posteriorment es pot continuar en un altre dispositiu com el telèfon.

Per començar una trucada de vídeo cal haver instal·lat i configurat l’aplicació al dispositiu que s’utilitzi, possiblement caldrà activar els permisos de la càmera i el micròfon en la configuració del sistema del dispositiu, i a partir d’aquí ja es pot iniciar la vídeotrucada, per fer-ho caldrà buscar el nom de la persona si el tenim a contactes, o anar a la barra de busca per trobar el nou contacte, o també tenim la possibilitat de crear un grup amb vàries persones. Un cop localitzats els interlocutors tan sols cal clicar a la icona de càmara de vídeo per començar la videoconferència, i evidentment caldrà que els contactes responguin a la trucada.

Un cop iniciada qualsevol participant d’una trucada de vídeo pot afegir a més persones, caldrà anar a la part superior dreta, clicar a “afegir persones” i escriure el nom o l’e-mail i convidar-les; també es podria fer copiant i compartint el vincle que es crea sempre quan es comença una vídeotrucada, qualsevol persona que tingui el vincle s’hi podrà afegir.

Una altre element important en les videoconferències és poder compartir pantalla, i a hangouts si anem als tres punts de la part superior dreta també es podrà fer, i es podrà escollir si compartir la mateixa pantalla de l’aplicació o una altra pantalla que es tingui oberta al PC.

Mentre s’està a la vídeotrucada en poden enviar missatges, però seran efímers, i tan sols es podran veure mentre s’està a la videoconferència, si s’abandona no es podran veure, i tampoc l’històric. En cas que es vulguin compartir arxius caldrà fer un xat de text amb el contacte o el grup per poder-los enviar.

Aquest sistema gratuït de Google és molt bàsic, i no permet gravar la vídeotrucada, ni fer instantànies amb el mateix sistema, tampoc no es poden establir rols de conductor/a de la reunió, ni torns de paraules, tothom té el mateix rol, es traca d’una plataforma interessant per començar en el món de les vídeotrucades, o per usar-les a nivell personal, però per requeriments més professionals caldria usar altres sistemes com la versió premium que és el Hangouts Meet.

Author: Marta Costa Montmany

Visc la vida amb passió, sentiment i sensibilitat, sóc mama d'un petit que ha capgirat el meu món, m'he dedicat sempre al marketing i a la comunicació, i des de l'aparació de les noves tecnologies m'he especialitzat en el món del Social Media i del web 3.0.

Leave a Reply