Com fer un primer anàlisi SEO?

El posicionament orgànic d’una pàgina web és vital per poder aparèixer en les primeres posicions de les  busques per paraules clau de Google, i per aquest motiu caldria treballar-lo ja des del primer moment en què es crea la web, però en cas que no s’hagi fet al principi, es pot començar en un altre moment, i un dels primers passos és fer un anàlisi SEO per veure en quin punt està la pàgina i quines accions caldrà fer.

Per fer aquest primer anàlisi SEO a nivell tècnic es poden utilitzar eines com SEOquake, és una extensió (plugin) que ens podem instal·lar al nostre navegador i que permet revisar les principals mètriques tècniques de posicionament orgànic.

Una de les primeres informacions que ens dona aquest plugin és informació bàsica com el títol (de la web), les meta keywords (o paraules clau) i la metadescripció (o descripció resumida) de la pàgina web; aquests són els canals que tenim per parlar amb Google i explicar-li de què parla la nostra web perquè les seves aranyes la puguin detectar i indexar.

L’auditoria amb SEOquake també ens donarà informació sobre el número de links externs de la web, és a dir les vegades que altres webs han linkat a la nostra, i també quants links interns hi ha, aquests s’han fet entre les diferents pàgina de la pròpia web. Els links externs són ben valorats per Google, ja que signifiquen que la pàgina és suficientment interessant com perquè una altra web hagi volgut establir un vincle a través d’un link.

Una altra informació que ens dona SEOquake és el núvol de paraules clau, es tracta del recull de les paraules clau que s’han utilitzat en les diferents pàgines de la web, ja que en cada una i també en cada entrada del bloc, es pot indicar una paraula clau concreta.

Això és tan sols el principi de l’anàlisi SEO, en posteriors posts explicarem tota la informació que es pot analitzar en aquests primera auditoria!

Author: Marta Costa Montmany

Visc la vida amb passió, sentiment i sensibilitat, sóc mama d'un petit que ha capgirat el meu món, m'he dedicat sempre al marketing i a la comunicació, i des de l'aparació de les noves tecnologies m'he especialitzat en el món del Social Media i del web 3.0.

Leave a Reply