Com fer publicitat a twitter?

Per fer publicitat a Twitter, cal tenir en compte que la podem trobar una mica més limitada que l’oferta publicitària de facebook, o google Adwords per exemple. Twitter ofereix publicitat des de finals del 2012, amb diferents possibilitats pel que fa al tipus d’anunci. Inicialment només per a grans empreses, i ara obert a qualsevol tipus d’anunciant, sempre i quan hagi tingut ja una certa activitat a la xarxa, si no és així no permet crear els anuncis, cal esperar a que hagi interactuat més.

Característiques i formats d’anunci:

1.- Comptes patrocinats: Permeten arribar a un major nombre de seguidors, s’apareix de forma destacada a l’apartat “A qui seguir” i sortir als resultats de cerca. És possible segmentar en funció de diversos criteris (dispositiu, paraules clau, etc.).

2.- Tuits patrocinats: Apareixen a la cronologia de l’usuari i permeten incorporar botons tipus “call to action”.

Com segmentar a twitter Ads:

  • Usuaris similars: per arribar a usuaris amb interessos similars dels comptes que posem.
  • Categories: definir categories per seleccionar usuaris en base a continguts concrets.
  • Ubicació geogràfica
  • Dispositiu (PC, mòbil o tablet)
  • Gènere i idioma

Per finalitzar aquest post comentar que els anuncis a twitter poden ser uns grans aliats per donar molta visibilitat al tweet en sí, és a dir el titular de la notícia que pot anar enllaçada a la web, però moltes vegades els usuaris no fan clic en aquest enllaç, tan sols es queden o interactuen amb la informació que conté el tweet patrocinat.

De totes maneres l’experiència de cada marca determinarà el comportament del públic objectiu i com respon als anuncis, el més important com sempre diem és analitzar les campanyes i els resultats, veure què passa i si s’aconsegueixen els objectius marcats en cada cas.

Author: Marta Costa Montmany

Visc la vida amb passió, sentiment i sensibilitat, sóc mama d'un petit que ha capgirat el meu món, m'he dedicat sempre al marketing i a la comunicació, i des de l'aparació de les noves tecnologies m'he especialitzat en el món del Social Media i del web 3.0.

Leave a Reply