Com fer concursos i promocions a Twitter?

Els concursos i les promocions a Twitter no són tan habituals com a Facebook, però tenint en compte que són una de les principals formes de creixement de followers augment de l’engagement i dinamització, pot ser interessant dissenyar-lo per l’estratègia de la marca on-line.

Twitter no imposa massa restriccions a l’hora de realitzar promocions o concursos, i habitualment s’acostumen a fer en base als RT’s efectuats o sorteig entre els followers del compte (amb una certa dificultat si són comptes amb molts seguidors).

Hi ha una eina anomenada One kontest que permet dissenyar concursos a Twitter basats en hashtags, fotos trivials o votacions. Dona la possibilitat d’obligar als participants a fer-se fans del nostre compte, i permet definir quines dades es demanen als participants.

Us deixem algunes idees per poder crear i dissenyar el concurs o promoció de la vostra marca a twitter:

  • Etiquetar o mencionar altres comptes: Es tracta de demanar als participants que mencionin o etiquetin als seus amics, d’aquesta manera els involucren en l’acció i augmenta la viralitat, es tracta de proposar alguna acció, com preguntar amb qui anirien de vacances, i d’aquesta manera els pot resultar fàcil mencionar, o etiquetar a les fotos les persones amb qui voldrien compartir aquesta experiència.
  • La millor resposta guanya: Es tracta també de plantejar una pregunta, i fer guanyadora la resposta més creativa de totes.
  • Concurs de títols o peus de foto: Es pot demanar als seguidors un títol per una foto proposada, que inclogui el hashtags del concurs, el guanyador/a també pot ser qui hagi fet el text més original.
  • Sortejos: Cal demanar als participants que facin una determinada acció per participar i després seleccionar el guanyador/a a l’atzar. En aquest cas és molt important establir correctament el número de vegades que cada perfil pot participar.
  • Concurs de fotografies: Permet als usuaris mostrar la seva creativitat, tant sols cal demanar als usuaris que tuitegin una foto amb el producte o servei de l’empresa i utilitzin el hashtag proposat.

Bé doncs, ara ja tan sols queda preparar i dissenyar la vostra promoció a twitter!

Author: Marta Costa Montmany

Visc la vida amb passió, sentiment i sensibilitat, sóc mama d'un petit que ha capgirat el meu món, m'he dedicat sempre al marketing i a la comunicació, i des de l'aparació de les noves tecnologies m'he especialitzat en el món del Social Media i del web 3.0.

Leave a Reply