Alhora de plantejar-se fer créixer els followers a twitter, cal pensar en buscar qualitat, més enllà de quantitat, ja que no serveix tenir molts seguidors que no interaccionen i no enriqueixen el perfil, per tant caldria fer-se aquestes preguntes:
- Quin volum d’interacció rebo dels meus seguidors? És positiva?
- Estic creixent més ràpidament que els meus competidors?
- Els meus followers són rellevants per al negoci? Són Spam?
- Quin nivell d’unfollows té el meu compte?
Twitter inicialment limita el nombre de followers a un màxim de 5.000 usuaris, a partir d’aquí s’estableix una proporció entre la ràtio de seguits i de seguidors (Seguits = Nombre de seguidors + 10%) i cal un volum de followers elevat per poder seguir a un major nombre d’usuaris.
Un possibilitat ràpida, fàcil i de pagament seria comprar seguidors, en llocs com per exemple comprarseseguidores.net , és una tècnica habitual en personatges famosos, però el gran gruix d’aquests són precisament comptes inactius o Spam, per tant no seria gaire recomanable. Hi ha eines com fakers.statuspeople.com que permeten analitzar quin percentatge de followers tenen aquestes característiques.
El més interessant és definir una estratègia de creixement, tenint en compte el públic objectiu del producte o servei, les paraules clau més rellevants associades al perfil, la política de seguiment de nous usuaris (per geolocalització, o per paraules clau o hashtags), i intentant crear continguts de gran impacte, i fer un seguiment de l’activitat dels tweets (impressions, RT i clics).
És important saber que un 52% dels usuaris fa unfollows a altres comptes per contingut poc interessant i repetitiu, un 39% perquè considera que l’empresa tuiteja en excés i un 21% perquè pensa que els tuits són massa promocionals.
Per implementar l’estratègia de creixement definida caldria fer les següents accions:
- Foto de perfil: Identificativa de la persona o l’organització. Les imatges abstractes generen confusió.
- Seguir usuaris amb interessos similars, ja que l’objectiu és seguir usuaris que a la vegada ens segueixin a nosaltres.
- Aportar continguts originals, ja que són la principal font de nous seguidors.
- Participar en les converses, respondre mencions, fer RT’s, donar les gràcies, etc. Els usuaris que no interaccionen tenen una imatge artificial.
- Aprofitar els hashtags rellevants per als nostres tuits, ja que si ho fem ens situarem enmig del debat. També es poden potenciar hashtags corporatius, tant de marca com per fer campanyes de marketing concretes.
- Les fotos també generen bons resultats a Twitter, i cal saber aprofitar-les a l’hora d’augmentar seguidors.
- Etiquetar altres usuaris a les imatges, es pot fer fins a 10 perfils, que no cal que ens segueixin, si ho fem reben un avís.
- Tuitejar en hores punta, per tant caldrà determinar quines són les franges del dia amb més volum d’usuaris connectat, es pot fer amb eines com
- Concursos, que tot i no ser tan habituals com a Facebook, també poden funcionar com a tècnica de creixement de seguidors.
El que cal remarcar per acabar aquest post, són dos elements: l’estratègia per definir el camí que es vol recórrer, i el contingut que és el “rei de les xarxes socials”.