Com crear el catàleg de productes a Prestashop?

Per afegir un producte en una categoria cal obrir la pàgina de configuració del producte (Catàleg > Productes) i dirigir-se a la pestanya de l’esquerra “Associacions” i aquí és on es poden establir les categories a les que pertany el producte.

associar productes amb la seva categoria

La categoria “Inici” és una categoria especial en la que es pot destacar/promocionar productes de qualsevol de les altres categories fent que apareguin al bloc “Productes destacats”; de forma predeterminada tan sols es poden visualitzar 8 productes a la pàgina principal.

El bloc de “Productes destacats” està supeditat al mòdul “Productes destacats a la pàgina d’inici”; si es volen més o menys productes a la pàgina principal cal configurar un mòdul específic anant a la pàgina de “Mòduls” del menú “Mòduls”.

No cal treure un producte de la seva categoria original perquè es visualitzi a la pàgina principal, ja que un producte pot tenir tantes categories com sigui necessari.

Es poden gestionar els productes a la pàgina “Productes” en el menú “Catàleg” on es podran veure els productes existents i alguns detalls:

productes

Es poden afegir nous productes fent click a “Afegir nou”: apareixerà un formulari amb vàries pestanyes a la columna de l’esquerra. Pel que fa a la posició dels productes és important tenir en compte que no es pot reorganitzar la llista de productes, ja que es mostren tal i com s’introdueixen, el que es pot fer és ordenar els productes utilitzant els algoritmes d’ordenació disponibles: més barats primer, més cars primer, nom de producte de A a Z, en stock primer, referència més baixa primer, referència més alta primer, etc.

Es poden organitzar els productes per categoria fent click a la casella “Filtrar per categoria”: s’obrirà un pannell amb el llistat de totes les categories i subcategories. Seleccionant una categoria es filtra automàticament la llista de productes per mostrar solament els productes de la categoria seleccionada. Això també afegeix una columna “Posició” a la taula amb la que es poden ordenar el producte a la pàgina de la categoria, per fer això es poden moure les files de la taula amb el ratolí o fer click a les fletxes.

L’ordre dels productes pot ser modificat per l’ordre escollit pel client.
Cal tenir en compte que quan es canvia l’ordre de visualització a la llista de productes en el back-office (fent click a la fletxa del nom de la columna per ordenar els productes d’acord amb aquesta columna), la columna “Posició” ja no mostra les fletxes i no pot moure les files de la taula, en el seu lloc la columna mostra el número de posició del producte. Per reorganitzar els productes cal fer click en el botó “Borrar filtre”.

Author: Marta Costa Montmany

Visc la vida amb passió, sentiment i sensibilitat, sóc mama d'un petit que ha capgirat el meu món, m'he dedicat sempre al marketing i a la comunicació, i des de l'aparació de les noves tecnologies m'he especialitzat en el món del Social Media i del web 3.0.

Leave a Reply