Com analitzar l’enviament de newsletter?

newsletters
newsletters

Realment, no existeix una taxa d’obertura de correus estàndard. La taxa obtinguda per a qualsevol llista o grup de llistes dependrà de la manera com es va enviar, la magnitud de la llista i altres variables.

newsletters
newsletters

Certament, existeixen algunes tendències generals a les taxes d’obertura.

Quan la mida de la llista augmenta, la taxa d’obertura tendeix a disminuir, possiblement perquè les petites empreses són més propenses a tenir relacions personals amb els subscriptors de la seva llista.

• Les empreses que es centren en els aficionats i seguidors, com és el cas dels equips esportius, presenten taxes d’obertura majors.

• Els temes personalitzats o creatius solen suscitar ràtios d’obertura més elevats.

La conclusió segons aquestes dades són les següents:

• Una taxa d’obertura entre el 20% i el 40% és probablement la mitjana més efectiva. També caldrà valorar altres aspectes, com la naturalesa del producte/servei, el motiu del correu, etc.

• Molt poques llistes grans aconsegueixen un índex d’obertura per damunt del 50%.

• No podem esperar rebre un 80% de taxa d’obertura. Els usuaris cada vegada més estan massa ocupats per destinar temps i esforç a obrir tot el correu diari que els arriba.

D’entre els factors clau per l’èxit en podem destacar 3:

1. Vigilar la periodicitat: és a dir, no enviar massa correus. Amb un correu al mes n’hi ha prou; com a molt, es pot arribar a un cada quinzena o cada 10 dies, però més sovint pot resultar molest.

2. Enviar els correus uns dies determinats de la setmana: els dilluns tothom té la bústia plena del que ha arribat el cap de setmana, i el divendres tothom està pendent de marxar de cap de setmana. Per tant, si enviem les nostres comunicacions la resta de dies de la setmana, tindrem més probabilitats que l’obrin i el llegeixin.

3. Enviar realment contingut rellevant: l’usuari actual està acostumat a rebre multiplicitat de correus diaris que no són res més que spam. Per això, cal que les nostres comunicacions siguin rellevants i justificades. Oferir tracte personalitzat i plantejar una oferta rellevant ens pot ajudar a superar aquesta barrera.

Author: Marta Costa Montmany

Visc la vida amb passió, sentiment i sensibilitat, sóc mama d'un petit que ha capgirat el meu món, m'he dedicat sempre al marketing i a la comunicació, i des de l'aparació de les noves tecnologies m'he especialitzat en el món del Social Media i del web 3.0.

Leave a Reply